Σάββατο 12 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΤΥΦΩΝΑΣ «MILTON»
Απροστάτευτος για ακόμα μια φορά ο αμερικανικός λαός

Οι τεράστιες ελλείψεις σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στις ΗΠΑ και η ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού και υποδομών για οργανωμένες επιχειρήσεις ασφαλούς απομάκρυνσης των ανθρώπων, σε πολιτείες που βρίσκονται αρκετές φορές τον χρόνο στον δρόμο ισχυρών τυφώνων, ήρθαν για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο μετά το το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα «Milton» στη Φλόριντα.

Χαρακτηριστικά, ο «Milton» ήταν ο τρίτος ισχυρός τυφώνας που έπληξε την πολιτεία από την αρχή τρέχοντος έτους.

Από τα ξημερώματα της 10ης Οκτώβρη έως το πρωί της Παρασκευής είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 16 νεκροί, ωστόσο ο αριθμός αυτός ήταν πιθανόν να αυξηθεί, καθώς υπήρχαν και αγνοούμενοι.

Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις προσπάθειες διάσωσης πολιτών που απέμειναν πίσω ουσιαστικά αβοήθητοι, ενώ εκατομμύρια άλλοι έφυγαν από τη Φλόριντα πριν τον ερχομό του τυφώνα, όσοι μπορούσαν και με όποιον τρόπο μπορούσαν, αφού δεν υπήρχε οργανωμένη μέριμνα.

Σημαντικές υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια, επιχειρήσεις, στάδια, μετά από το ξερίζωμα στεγών και τοίχων, το πέσιμο δέντρων, τις πλημμύρες σε πολλές από τις κομητείες της πολιτείας.

Από 2 έως 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμεναν μέχρι την Παρασκευή δίχως ρεύμα, ενώ αρκετές δεκάδες χιλιάδες άλλα κτίρια είχαν μείνει παράλληλα δίχως υδροδότηση και αποχέτευση.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης προκαλούν μία σειρά από δυσκολίες, μεταξύ των οποίων και η αδυναμία λειτουργίας πολλών πρατηρίων καυσίμων. Οσα δεν ξέμειναν από καύσιμα κατά το φευγιό εκατομμυρίων κατοίκων της Φλόριντα με τα αυτοκίνητά τους, δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στους πελάτες, καθώς είναι απαραίτητο το ρεύμα για να αντληθούν καύσιμα από τις δεξαμενές.

Το λιμάνι της πόλης Τάμπα παρέμεινε κλειστό και την Παρασκευή, παρότι απέφυγε σοβαρές ζημιές από την καταιγίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ