Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εισαγγελική παρέμβαση για το κέντρο αποκατάστασης αναπήρων «Αγ. Δημήτριος»

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα για τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης δεκάδων περιθαλπόμενων στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Αγιος Δημήτριος».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της έκθεσης (κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση), της παράνομης βίας κατά ανηλίκων και αδύναμων προσώπων (κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση) και της παράβασης υγειονομικού κανονισμού.

Θυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο Κέντρο είχε διαταχθεί έρευνα από κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) μετά τον θάνατο ενός περιθαλπόμενου, 21 ετών, τον Νοέμβριο του 2021, που φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από νοσηλευτή. Από την έρευνα της Αρχής διαπιστώθηκαν παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία του.

Με βάση τα ευρήματα της έκθεσης, η εισαγγελία παρέπεμψε σε δίκη συνολικά 18 στελέχη και εργαζόμενους του Κέντρου.

Στο μεταξύ, για τον θάνατο του περιθαλπόμενου δικάζεται αυτές τις μέρες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης ένας 57χρονος νοσηλευτής με την κατηγορία θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου ατόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ