Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με ένα ακόμα φορολογικό νομοσχέδιο απογειώνεται η κοροϊδία

Συνεχίζεται αμείωτη η κοροϊδία της κυβέρνησης, με την παρουσίαση των δήθεν ...μεγάλων αλλαγών που θα φέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Μετά τις ανακοινώσεις για τις 12 μειώσεις φόρων και τις 12 αυξήσεις αποδοχών, που είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο των τελευταίων χρόνων, χτες ανακοινώθηκαν, ξανά, τέσσερα νέα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί εδώ και καιρό.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Χρ. Δήμας και Θ. Πετραλιάς παρουσίασαν λοιπόν τα εξής μέτρα:

- Κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα, είτε έχουν «μπλοκάκι» είτε όχι, από το 2025 αντί το 2027-2028, που είχε αρχικά εξαγγελθεί.

Η κυβέρνηση άρχισε και τα ανέκδοτα, όπως ότι «στο εξής το Τέλος Επιτηδεύματος θα αποτελεί μια μνημονιακή ανάμνηση, αφού εκατοντάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα παίρνουν ανάσα, που φτάνει και τα 500 ευρώ τον χρόνο», που είναι κυριολεκτικά για γέλια και για κλάματα. Κι αυτό γιατί πέρα από το ότι όλο το μνημονιακό πλαίσιο διατηρείται και οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης έφερε το φορολογικό, που τσακίζει τους ΕΒΕ και το οποίο έστησε στο φορολογικό «απόσπασμα» των τεκμηρίων πάνω από 400.000 μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που σε σχέση με πέρυσι καλούνται να πληρώσουν φόρο αυξημένο κατά 813 ευρώ (από τα 1.245 ευρώ) ή 65,3% πάνω!

- Αφορολόγητο για φιλοδωρήματα έως 300 ευρώ τον μήνα μέσω POS. Εισοδήματα από φιλοδωρήματα άνω των 300 ευρώ τον μήνα θα φορολογούνται κανονικά με βάση τη φορολογική κλίμακα, ενώ εάν ένας εργοδότης μειώσει τον μισθό και πάει να το αντικαταστήσει με τα φιλοδωρήματα, θα υπάρχει υποτίθεται «αντικίνητρο» για τον εργοδότη. Στην πραγματικότητα φυσικά, και με τους μηχανισμούς ελέγχου πλήρως διαλυμένους, μιλάμε για άλλο ένα ανέκδοτο.

- Θέσπιση σταθερής ημερομηνίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και κυρώσεων.

Ορίζεται σταθερή ημερομηνία υποβολής από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου σε μόνιμη βάση και χωρίς παρατάσεις. Εισάγεται κλιμακωτή έκπτωση 2% έως 4% για γρήγορη εξόφληση φόρου εισοδήματος.

- Αλλαγή διοικητικού μοντέλου για την ΑΑΔΕ με ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ του διοικητή και του Συμβουλίου Διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ