Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Την 80ή επέτειο απελευθέρωσης μιας σειράς πόλεων τιμούν Οργανώσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και φορείς.

Το Σάββατο 19 Οκτώβρη:

-- Στις 10 π.μ., οι Οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν ιστορικό περίπατο. Σημείο εκκίνησης η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Στη λήξη του περιπάτου θα πραγματοποιηθούν αποκαλυπτήρια πλακέτας για τον δολοφονημένο στο μπλόκο του Αυγούστου 1944 στην Ηλιούπολη Γραμματέα της ΚΟ Ηλιούπολης, Νίκο Γιαταγαντζή.

-- Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Λαού, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, το ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ και το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στην πλατεία λαού. Θα μιλήσει ο Νεόφυτος Θάνος, μέλος της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, ενώ θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα.

Την Κυριακή 20 Οκτώβρη:

-- Στη Λάρισα, στο Μνημείο Εκτελεσθέντων της περιόδου 1946-1950 (ΔΣΕ) και 1941-1944, στο Μεζούρλο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, παρουσίαση του δρώμενου «5 δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια», του Μπέρτολτ Μπρεχτ, από τη μουσικοθεατρική ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και συναυλία με πολιτικά τραγούδια.

-- Στον Βόλο στις 11 π.μ. στο «Καζανάκι», με ομιλητή τον Βασίλη Μεταξά, βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

-- Στις 12 μ. οι ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη της θρυλικής ΕΠΟΝίτισσας Ηρώς Κωνσταντοπούλου, στο Μνημείο της (Πλατεία Τερψιθέας). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γιάννης Νταουντάκης, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και ο Ηρακλής Ευαγγελινός, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Πειραιά της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει προβολή του βίντεο «Αντοχή», που επιμελήθηκαν οι μαθητικές ΟΒ της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ, στο Πολιτιστικό Στέκι Πειραιά της ΚΝΕ «Τραβέρσο» (Φίλωνος 9).

-- Στις 11.30 π.μ., οι ΚΟ Καλλιθέας, το ΤΣ Νοτίων της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση, στο Κάστρο της οδού Μπιζανίου (Καλλιθέα, Μπιζανίου 10). Θα μιλήσουν η Τούλα Μητσέα, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ