Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Μαζική κατακραυγή για τον πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας

Νέα κινητοποίηση σήμερα στην «Intrum», που επιμένει στο ξεσπίτωμα

Παρέμβαση στην εταιρεία «Intrum» για να ανασταλεί ο πλειστηριασμός κατοικίας οικογένειας στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησαν χθες το πρωί σωματεία και φορείς. Η οικογένεια, η οποία έχει τρία παιδιά, βρέθηκε σε αδυναμία να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των οφειλών της, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Προσπάθησε να έρθει σε συμφωνία για μια νέα ρύθμιση, που θα της επέτρεπε να συνεχίσει την αποπληρωμή, όμως η εταιρεία έθεσε ως όρο την προκαταβολή 5.000 ευρώ - στον οποίο η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί - απειλώντας να βγάλει το σπίτι σε πλειστηριασμό σήμερα Τετάρτη.

Στην κινητοποίηση είχαν καλέσει μεταξύ άλλων το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το κλαδικό Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, απαιτώντας την αναστολή του πλειστηριασμού.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων κατέθεσαν στην εταιρεία συγκεκριμένη πρόταση, που ανταποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ωστόσο η «Intrum» μετά από λίγες ώρες τούς ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά στον πλειστηριασμό, αρνούμενη την πρόταση. «Το είπαμε και θα το κάνουμε. Θα υπερασπιστούμε το σπίτι σαν να είναι δικό μας σπίτι», τονίζουν σωματεία και φορείς που ενώνουν τις φωνές τους και καλούν σήμερα σε νέα μαζική κινητοποίηση στα γραφεία της «Intrum» (Λ. Μεσογείων 109-111) στις 8.30 π.μ., την ώρα του πλειστηριασμού.

Παρέμβαση για το ίδιο ζήτημα έχει κάνει και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, καλώντας τον λαό να είναι σε ετοιμότητα: «Στις πόλεις όπου ζούμε, δουλεύουμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας δεν θα επιτρέψουμε "κοράκι" να πατήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ