Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Τσακώνονται για τα διαδικτυακά «μέλη» του δίευρου

Με τα σενάρια που προσάπτουν στον Στ. Κασσελάκη πρόθεση δημιουργίας νέου κόμματος να φουντώνουν, όπως και οι ψίθυροι για το ενδεχόμενο διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου πορεύεται στην τελική ευθεία προς το συνέδριο.

Τα σενάρια αυτά υποδαύλισε ο Κασσελάκης με την απόφασή του να λειτουργήσει δικό του σάιτ με πλατφόρμα εγγραφής μελών, παρότι γι' αυτόν τον σκοπό υπάρχει επίσημη σελίδα του κόμματος, στην οποία ωστόσο ο ίδιος δεν έχει πλέον πρόσβαση. Συνεπώς, η κίνησή του αυτή ερμηνεύτηκε ως απόπειρα στοίχισης γύρω του υποστηρικτών του για παν ενδεχόμενο, είτε για να ελέγξει το συνέδριο είτε για να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος αν αυτό δεν σταθεί εφικτό.

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με κατηγορίες περί «υπεξαίρεσης» του συμβόλου και τον Κασσελάκη να ανταπαντά κάνοντας λόγο για «αντικαταστατικό αποκλεισμό» της υποψηφιότητάς του, ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται για τον «επίσημο ιστότοπο της υποψηφιότητάς μου» και κάλεσε τους υποστηρικτές του να εγγραφούν ξανά ως μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διαμορφωθεί ένα συνεδριακό σώμα φίλα προσκείμενο στον ίδιο. Επιπλέον, κατήγγειλε την πλειοψηφία της ΚΕ ότι «είναι σε πανικό, είναι ικανοί για όλα».

Για τις διαδικασίες με τα διαδικτυακά «μέλη» του δίευρου, βέβαια, τις οποίες όλοι παρουσιάζουν ως το «απαύγασμα της δημοκρατίας», ούτε κουβέντα.

Στο μεταξύ, το γνωστό «αφήγημα» ότι τάχα η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αποτέλεσμα της γραμμής του και των «έργων και ημερών» του, που συνέχισε ο Κασσελάκης, επανέλαβε χτες η Ολγα Γεροβασίλη, λέγοντας: «Εξαιτίας του Κασσελάκη φτάσαμε στο 7% - 8% δημοσκοπικά. Είναι η κύρια αιτία του κακού. Τα λάθη του είναι επιθετικά, υλοποιεί σχέδιο. Απαξίωσε το κόμμα, τους ανθρώπους, τον μηχανισμό».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, σήμερα συνεδριάζει ξανά η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και δεν αποκλείεται να κατατεθεί πρόταση για πειθαρχικά μέτρα κατά του Κασσελάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ