Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλει την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία της Κομοτηνής

Την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία της Κομοτηνής, «όπου τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές, λόγω της υποχρηματοδότησης της δημόσιας Εκπαίδευσης, είναι περισσότερα και πιο φανερά από ποτέ», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, για ακόμη μια φορά βρέθηκε ζωύφιο στο φαγητό που παρέχεται στους μαθητές. Με την ίδια κατάσταση είχαν έρθει αντιμέτωποι οι μαθητές αυτού του σχολείου και περίπου έναν μήνα πριν. Και μιλάμε για ένα σχολείο στο οποίο δεν έχει εξασφαλιστεί καν η δωρεάν συμμετοχή των παιδιών σε όλα τα μαθήματα, καθώς οι μαθητές καλούνται να αγοράζουν οι ίδιοι αρκετά βιβλία που είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση ορισμένων μαθημάτων (κόστους 50 ευρώ περίπου). Ενώ λίγες μέρες πιο πριν, με βάση τις εντολές της διεύθυνσης, οι μαθητές και οι οικογένειές τους καλέστηκαν να φέρουν από 2 ευρώ για φωτοτυπίες που αφορούσαν μαθήματα!

Την ίδια στιγμή, λίγα μόλις μέτρα πιο πέρα, στο 2ο ΓΕΛ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσα όπου λείπει μέρος από το ταβάνι. Η μόνη δε διορθωτική κίνηση που έχει λάβει χώρα είναι η έκκληση των καθηγητών να μετακινούνται πιο μπροστά τα θρανία των μαθητών, καθώς πέφτουν σοβάδες! Παράλληλα, στο 2ο ΕΠΑΛ στάλθηκε email στους μαθητές το οποίο τους καλούσε να φέρουν από ένα πακέτο κόλλες Α4, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του σχολείου».

Η ΤΟ Ροδόπης της ΚΝΕ καταγράφει αιτήματα όπως:

  • Αμεσα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στα σχολεία όπου κρίνεται αναγκαίο για να μην κινδυνεύει η υγεία των μαθητών. Μέχρι να γίνουν αυτές, οι μαθητές να μετακινηθούν προσωρινά σε άλλες αίθουσες διδασκαλίας.
  • Εξω οι εργολάβοι από τις παροχές που αφορούν τους μαθητές (φαγητό, μετακινήσεις κ.λπ.). Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα, με ευθύνη του κράτους. Αμεση βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των μαθητών και των οικογενειών τους για αναλώσιμα και υλικά που αφορούν τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των μαθητών.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

«Οι μαθητές της Κομοτηνής μέσα από τις αγωνιστικές αποφάσεις των μαθητικών τους συμβουλίων, και την κινητοποίησή τους μαζί με τους φορείς γονέων και εκπαιδευτικών, μπορούν να επιβάλουν την κάλυψη των αναγκών τους», τονίζει η ΤΟ Ροδόπης και καλεί στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις και στις 4 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης μαθητών και φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ