Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση

Ενώ κορυφώνεται η αντιπαράθεση για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη στις ΗΠΑ ανάμεσα στους υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων, Ντ. Τραμπ, και των Δημοκρατικών, Κ. Χάρις, επιβεβαιώνεται το γνωστό - ότι και οι δύο έχουν τη στήριξη τμημάτων του κεφαλαίου. Ετσι, μετά τον δισεκατομμυριούχο Ιλον Μασκ, που είναι στο πλευρό του Τραμπ και κληρώνει κάθε μέρα 1 εκατ. δολάρια σε έναν οπαδό του, άλλος ένας μεγιστάνας, ο ιδρυτής της «Microsoft», Μπιλ Γκέιτς, σε ιδιωτική συνομιλία αποκάλυψε ότι δώρισε 50 εκατ. δολάρια στην εκστρατεία της Χάρις, μέσω της ΜΚΟ «Future Forward», και κάλεσε κι άλλους μεγαλοκαπιταλιστές να κάνουν το ίδιο - κάτι που φυσικά ήδη γίνεται.

Επίσης, ο Τραμπ, που στηρίζεται ανοιχτά από τους ομίλους των υδρογονανθράκων, στις συγκεντρώσεις του εμφανίζεται ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» που προωθούν οι Δημοκρατικοί, με την Χάρις πάντως να δηλώνει ακόμα και για την καταστροφική μέθοδο fracking ότι «δεν θα απαγορεύσει τη χρήση της», ειδικά στην Πενσιλβάνια, μία από τις κρίσιμες Πολιτείες, όπου ο Τραμπ έχει ισχυρή επιρροή.

Ακόμα, έγινε γνωστή «καταγγελία» του Τραμπ ότι στο πλευρό της Χάρις έχουν τεθεί και τουλάχιστον 100 μέλη του σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος Βρετανίας που πήγαν στις ΗΠΑ, κάτι που κληθείς να το σχολιάσει ο πρόεδρός του και Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει». Μάλιστα έσπευσε να προσθέσει πως θεωρεί ότι αυτό «δεν θα δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις με τον Τράμπ αν αυτός κερδίσει τις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ