Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Πάλη ενάντια στον αποκλεισμό και τις συνέπειες του «Οσκαρ»

Η Κούβα, η κυβέρνησή της και ο λαός της με τις μαζικές οργανώσεις του συνεχίζουν τη μάχη για να ξεπεραστεί η διπλή δυσκολία της περιόδου. Από τη μία είναι τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, αποτέλεσμα της έντασης του βάρβαρου αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, που βάζει εμπόδια στην προμήθεια καυσίμων αλλά και ανταλλακτικών για τη συντήρηση των θερμοηλεκτρικών σταθμών, και από την άλλη οι βαριές συνέπειες από το πέρασμα του κυκλώνα «Οσκαρ», που έπληξε ιδιαίτερα την επαρχία του Γκουαντάναμο, ενώ είχε και 6 ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ηλεκτροδότηση έχει φτάσει πάνω από το 70% της χώρας, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης. Ωστόσο, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της ενεργειακής ζήτησης - μέχρι να εξισορροπηθεί το ηλεκτρικό δίκτυο - τομείς που δεν είναι ζωτικής σημασίας, όπως εκπαιδευτικοί χώροι και κάποιες κρατικές δομές, δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την Κυριακή.

Στην επαρχία του Γκουαντάναμο και στις κοινότητες Σαν Αντόνιο Ντελ Σουρ και Ιμιας βρέθηκαν χθες ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αμυνας, Πρόεδρος της χώρας και Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, και ο πρωθυπουργός και μέλος του ΠΓ της ΚΕ Μανουέλ Μαρέρο Κρους, οι οποίοι σημείωσαν ότι οι πληγείσες περιοχές αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, ώστε να κλείσουν γρήγορα τις πληγές τους, να αποκατασταθούν οι βασικές υπηρεσίες και υποδομές και να επιδιορθωθούν οι ζημιές σε σπίτια. Στην περιοχή ήδη έχουν σπεύσει οργανωμένα μπριγάδες ηλεκτρολόγων, τεχνιτών, οικοδόμων και νεολαίων κομμουνιστών, προκειμένου να συνδράμουν το τιτάνιο έργο αποκατάστασης, με αλληλεγγύη και αισιοδοξία, έτσι όπως μόνο οι Κουβανοί ξέρουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ