Σάββατο 26 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 27 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2024

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους φίλους και συμπορευόμενους με το Κόμμα, να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2024.

Απευθυνόμαστε σε όλη την εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες, στους επαγγελματίες, στους νέους και τις νέες, στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Σε όλους και όλες, που μαζί δώσαμε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στους χώρους δουλειάς, στους χώρους Εκπαίδευσης, στις γειτονιές, σε πόλεις και χωριά. Σε όλους και όλες που ματώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, την ένταση της εκμετάλλευσης, τη φοροληστεία, την εμπορευματοποίηση κάθε λαϊκής ανάγκης, τα αδιέξοδα και τους κινδύνους που γεννούν η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων και η απάνθρωπη ζυγαριά «κόστους - οφέλους» της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Απευθυνόμαστε σε όλο τον λαό και τη νέα γενιά, που αγωνιούν και ανησυχούν γιατί τα τύμπανα του ιμπεριαλιστικού πολέμου χτυπούν πιο δυνατά και οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ σημαδεύουν ευθέως το μέλλον των λαών και της δικής μας χώρας.

Τους καλούμε να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ, όπως πάντα, ακόμα και από το υστέρημά τους.

Με δυνατό ΚΚΕ, ο λαός πιο δυνατός μπορεί να παρέμβει και να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. Με δυνατό ΚΚΕ παντού, μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο διεξόδου από τη φτώχεια και τους πολέμους.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ δίνει δύναμη στο εργατικό - λαϊκό κίνημα απέναντι στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Σημαίνει ενίσχυση της πραγματικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, απέναντι στη συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων στη στρατηγική της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ γίνεται «φλόγα» στις εστίες αντίστασης και αγώνα, για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος και των λαϊκών σπιτιών από τα αρπακτικά, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού στην Παιδεία, στην Υγεία. Γίνεται δύναμη για να διαμορφωθεί ένα πανελλαδικό κίνημα ισχυρό, που θα αμφισβητεί το σύστημα και όσους το υπηρετούν.

Για να δυναμώσουμε αποφασιστικά την πάλη ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και στα άλλα πολεμικά μέτωπα όπου η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά εκθέτοντας τον λαό και τη χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Για να στηριχτεί η δίκαιη εναντίωση του λαού μας, για να γυρίσουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να απεμπλακεί η χώρα μας από τα βρώμικα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Για να δυναμώσουν οι πρωτοβουλίες διεθνιστικής δράσης και αλληλεγγύης του εργατικού κινήματος, κόντρα στον κοινό αντίπαλο των λαών, το σύστημα του κέρδους, της εκμετάλλευσης και των πολέμων.

Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο κεφάλαιο και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Δεν τρέχει να επιδιορθώσει τις δυσκολίες και ρωγμές του συστήματος, όπως πασχίζει η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα - στηρίγματα του συστήματος. Μαζί με τον λαό, και θέλει και μπορεί να το πάει «μέχρι τέλους» για τα λαϊκά συμφέροντα: Μέχρι την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, την εγκαθίδρυση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, τον σοσιαλισμό.

Η ελπίδα βρίσκεται στην αμφισβήτηση των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στη σύγκρουση με τους αντιλαϊκούς νόμους, το εχθρικό και σάπιο κράτος της αστικής τάξης.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ ορθώνει εμπόδια στην καταστολή, στον αυταρχισμό, στον αντικομμουνισμό. Γίνεται αντίδοτο στην προσπάθεια ΕΕ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεων να σπέρνουν τις δηλητηριώδεις ιδέες και αξίες του συστήματος, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό - φασισμό, αλλά και τη μοιρολατρία, τα μαθήματα υποταγής στη βαρβαρότητα. Για να έρθει ακόμα πιο πλατιά η νέα γενιά σε επαφή με την ιστορική αλήθεια, την ανεξάντλητη δύναμη της ταξικής πάλης, τις ανώτερες, σοσιαλιστικές - κομμουνιστικές ιδέες και τη μαχητική στάση ζωής.

Η οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ γυρνάει πίσω στον λαό, στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στους μικρούς επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου, στους αγώνες και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, στην ανάδειξη της αλήθειας για όσα σήμερα εξελίσσονται, κόντρα στα ψέματα των εκμεταλλευτών, της κυβέρνησης και των κομμάτων τους.

Καλούμε τους φίλους, τους οπαδούς, τους συμπορευόμενους με το Κόμμα, όλοι μαζί να οργανώσουμε και να δώσουμε τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, αποφασιστικά, μαχητικά και με αυταπάρνηση. Με χαρτί και μολύβι, με σχέδιο και ευρηματικότητα, με «κόκκινα μεροκάματα» και πνεύμα πρωτοβουλίας, με την κομμουνιστική άμιλλα και την πλατιά στήριξη του λαού και της νεολαίας θα καλύψουμε τους στόχους μας.

Με το κουπόνι στο χέρι απευθυνόμαστε παντού:

Ενίσχυσε το ΚΚΕ,

ενίσχυσε την πάλη για τη διέξοδο από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων!

Είναι στο χέρι σου!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε αποφασιστικά για να δυναμώσουν η συλλογική οργάνωση και το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής (2024-01-23 00:00:00.0)
Η Κική Νανοπούλου υποψήφια δήμαρχος Σικυωνίων (2023-08-18 00:00:00.0)
Εφτασε η ώρα για το πρώτο πανηγυρικό «κλείσιμο» (2022-10-28 00:00:00.0)
Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2019 (2019-10-19 00:00:00.0)
Για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος (2015-09-04 00:00:00.0)
Ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα (2015-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ