Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει την καταστολή εναντίον εργατών συνδικαλιστών

Την ένταση της καταστολής ενάντια σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος από την πλευρά της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο καταγγέλλει το ΚΚ Βενεζουέλας, όπως και την κλιμάκωση των διώξεων και εμποδίων σε όποιον διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η Νεϊρλέι Αντράντε, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΒ, «τις τελευταίες εβδομάδες όχι μόνο έχουν αυξηθεί οι παράνομες απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες και κρατικές εταιρείες, αλλά πυκνώνουν και οι αυθαίρετες κρατήσεις. Τελευταία είναι η περίπτωση 65 εργατών στην κρατική εταιρεία πετρελαίου από τις πολιτείες Μόναγας και Ανσοάτεγκι οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες μελών των οικογενειών τους, έχουν τεθεί υπό κράτηση από τη Γενική Διεύθυνση Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας (DGCIM) και αγνοείται η τύχη τους, ενώ δεν υπάρχει ξεκάθαρη ενημέρωση των συγγενών τους».

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΒ απαιτεί αμέσως να αφεθούν οι εργάτες που κρατούνται, να σταματήσουν οι διώξεις και οι κρατήσεις εργατών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Επίσης ζήτησε να υπάρξει ενδελεχής έρευνα για τις καταγγελίες που γίνονται από τον Πρόεδρο της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, ενάντια στον πρόσφατα διορισμένο υπουργό Βιομηχανίας και Εθνικής Παραγωγής, Κολομβιανό επιχειρηματία Αλεξ Σάαμπ, τον οποίο συνδέει με τα κολομβιανά καρτέλ ναρκωτικών. Θύμισε ακόμα ότι προηγούμενος υπουργός, ο Πέδρο Τεγετσέα, αποπέμφθηκε και συνελήφθη - σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση - γιατί αποκαλύφθηκε ότι παρέδωσε το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου διοίκησης της κρατικής πετρελαϊκής PDVSA σε ξένη εταιρεία που ελέγχεται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ