Σάββατο 26 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 27 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
24 ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
Δυναμώνουμε το ρεύμα της διεκδίκησης και της ανατροπής

Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Το αγωνιστικό «καλεντάρι» πυκνώνει συνεχώς, ξεπηδούν όλο και πιο συχνά εστίες αντίστασης σε χώρους και κλάδους, από εργαζόμενους που αρνούνται να προσφέρουν ζωή και δικαιώματα στον βωμό της ανταγωνιστικότητας και των κερδών μιας χούφτας παράσιτων.

Μπροστά στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, και με το μάτι στραμμένο στην επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας των συνδικάτων στις 20 Νοέμβρη, επιδιώκουμε αυτές οι εστίες να συναντηθούν, να διαμορφώσουν ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης.

Αλλωστε, ανεξάρτητα από αφετηρίες ή επιμέρους διαφορές, κοινός είναι ο εχθρός, κοινοί θα πρέπει να είναι και οι αγώνες με οδηγό τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Ετσι γεννήθηκε ο σπουδαίος πολύμηνος αγώνας των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, που στην προσπάθεια της επιχείρησης να περάσει 12ωρες βάρδιες για να μεγαλώσει τα κέρδη της, εκείνοι κατάφεραν με την πάλη τους να υπογράψουν ΣΣΕ με κατοχύρωση του 8ωρου και με τις μεγαλύτερες αυξήσεις εδώ και χρόνια. Στη ΣΙΔΕΝΟΡ, μπροστά στις 24 απολύσεις που ανακοίνωσε ο όμιλος, οι εργάτες παλεύουν όχι μόνο να μη χάσει τη δουλειά του κανένας, αλλά και να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις, σε μια επιχείρηση που μοίρασε 700 εκατ. στους μετόχους της σε μια 10ετία. Στη «Wolt» και την «e-food», οι ντελιβεράδες δεν ζητάνε μόνο να αυξηθεί το εισόδημά τους, αλλά και η δουλειά τους να γίνει ανθρώπινη, με μέτρα προστασίας και συγκεκριμένη ακτίνα παραγγελιών.

Το να συγκεντρωθούν αυτοί και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι που αγωνίζονται, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν πείρα, να έρθουν σε επαφή με το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ, είναι μια υπόθεση που μπορεί να δώσει τεράστια πνοή και ώθηση σε όλες τις εστίες αγώνα, να δυναμώσει το ρεύμα που παλεύει για πιο ριζικές ανατροπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ