Σάββατο 26 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 27 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
24 ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
Συλλαλητήριο στη Νέα Ιωνία το Σάββατο 2 Νοέμβρη

Στη Νέα Ιωνία σωματεία και φορείς προχωρούν σε κινητοποίηση το Σάββατο 2 Νοέμβρη, στις 12 μ., στην πλατεία Σημηριώτη. «Το σύνθημα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Από τη μία η τεράστια χλιδή και τα απίστευτα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών και από την άλλη η φτώχεια και η διαρκής αγωνία για να τα βγάλουμε πέρα, εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία», αναφέρουν σωματεία και φορείς. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν μέχρι στιγμής πάρει πάνω από δέκα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, σύλλογοι και φορείς, ενώ ο κατάλογος των φορέων που καλούν συνεχίζει να μεγαλώνει.

Στην ανακοίνωσή τους σωματεία και φορείς θέτουν επί τάπητος μια σειρά από προβλήματα που «καίνε» τον λαό της περιοχής, προτάσσοντας διεκδικήσεις για τη λύση τους.

Οσον αφορά τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία και την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολικά κτίρια του δήμου, επαναφέρουν το αίτημά τους να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ και να αξιοποιηθεί για την κατασκευή σχολικών κτιρίων. Επίσης, διεκδικούν την ανέγερση νέου παιδικού σταθμού στην περιοχή της Καλογρέζας και της Αλσούπολης. Στο μέτωπο της Υγείας, παλεύουν για να καλυφθούν οι 200 κενές θέσεις στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» και να στελεχωθεί με όλο το απαιτούμενο προσωπικό το Κέντρο Υγείας. Για να δοθεί «ανάσα» στον λαό από τη γενικευμένη ακρίβεια και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, ζητούν να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη για όλους και να μην πληρώνουν καθόλου άνεργοι, ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ