Σάββατο 26 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 27 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
24 ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
Εμπνεόμαστε από μεγάλους αγώνες, δίνουμε νέα ώθηση στη μάχη

Νίκη Χρονοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που βγαίνουν μπροστά για τις δικές μας ανάγκες, που καταβάλλουν καθημερινά προσπάθεια για να καταρρίψουν τις ψεύτικες διαχωριστές γραμμές που υπονομεύουν την ενότητά μας. Που μάχονται ακούραστα για να πιστέψουν οι εργαζόμενοι στη δύναμή τους και να πειστούν ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μέσα από τη συλλογική δράση με αυτούς που μας δένουν κοινά συμφέροντα.

Τέτοια προσπάθεια κάνουμε και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, ενάντια στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που πάει χέρι χέρι με τη συνεχή χειροτέρευση των όρων εργασίας μας.

Αγωνιζόμαστε για μόνιμες προσλήψεις, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές, για να μπορούν τα παιδιά του λαού να σπουδάζουν απρόσκοπτα, χωρίς να χρειάζεται οι οικογένειές τους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και χώρου δουλειάς, ανεξάρτητα από την αφετηρία του καθενός, υπάρχει ανάγκη να κουβεντιάσουμε συλλογικά ποια πρέπει να είναι η δική μας απάντηση, ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε σήμερα για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς της δουλειάς μας.

Να προβληματιστούμε μαζί, να διαμορφώσουμε συλλογική πείρα, να εμπνευστούμε από τους μεγαλειώδεις αγώνες που δίνονται σε διάφορους χώρους. Να δώσουμε νέα ώθηση στη μαχητικότητα και στην αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για τη ζωή μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ