Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Θα φυλάσσονται για το ... καλό τους

Πιθανότατα σήμερα αναμένονται στη χώρα μας οι δύο από τους δεκατρείς εξόριστους Παλαιστινίους, οι οποίοι, μετά τη συμφωνία που επιτεύχτηκε, θα φιλοξενηθούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ ένας θα παραμείνει προσωρινά στην Κύπρο.

Για τις συνθήκες διαμονής των δύο Παλαιστινίων ρωτήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαππας, ο οποίος σημείωσε ότι «θα είναι πλήρως ελεύθεροι, δε θα είναι ούτε υπό κράτηση ούτε υπό περιορισμό, θα υπάρχουν μόνο τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι αν τεθεί από το Ισραήλ θέμα έκδοσης, θα αντιμετωπιστεί ενιαία από τους «15» της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως μείζον πολιτικό θέμα, και όχι με βάση τις νομικές διατάξεις της κάθε χώρας. Για το αν θα είναι πολιτικοί πρόσφυγες ή θα τους δοθεί άσυλο, ο Χρ. Πρωτόπαππας απάντησε ότι «υπάρχει ειδική πολιτική απόφαση για τη φιλοξενία τους, είναι ιδιόμορφο το καθεστώς».

Παρ' όλα αυτά πάντως, παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι η «φιλοξενία» των 13 Παλαιστινίων θα μοιάζει περισσότερο με «κατ' οίκον περιορισμό», παρά με καθεστώς πλήρους ελευθερίας, αφού οι εξόριστοι θα «φυλάσσονται» καθ' όλη της διάρκεια του 24ώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ