Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Στάσεις εργασίας πρωί - βράδυ τη Δευτέρα.

 

Χωρίς μπλε λεωφορεία θα μείνει μεθαύριο Δευτέρα η Αθήνα, από την έναρξη της κυκλοφορίας μέχρι τις 9 π.μ.. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ).

Τις μεθαυριανές στάσεις κήρυξε το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, διεκδικώντας λύσεις σε εργασιακά θέματα, καθώς και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και τη βελτίωση του συγκοινωνιακού σχεδιασμού. Οι στάσεις εργασίας έχει προγραμματιστεί να επαναληφθούν τις ίδιες ώρες και την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Δεκέμβρη.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) και της ΑΣΚΕ, στο ΔΣ του Συνδικάτου, πρότειναν πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για αγωνιστικό πρόγραμμα, να συγκληθεί γενική συνέλευση του κλάδου, με παράλληλη στάση εργασίας, ώστε να ενημερωθούν επί όλων των θεμάτων και απ' όλες τις παρατάξεις οι εργαζόμενοι και να αποφασίσουν οι ίδιοι την παραπέρα πορεία του κλάδου. Παράλληλα, τα στελέχη των δύο παρατάξεων κατήγγειλαν για ανειλικρίνεια και «κρυφτούλι» το προεδρείο, που εξαγγέλλει στάσεις εργασίας και στη συνέχεια τις αναστέλλει, εξυπηρετώντας κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες.

Τα στελέχη της ΔΑΣ και της ΑΣΚΕ έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν υπογραφές για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, όπως προβλέπει το καταστατικό του Συνδικάτου, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τη στάση που θα κρατήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ