Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συντηρούν τους φόβους για νέες(;) βιολογικές επιθέσεις...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων με βιολογικά όπλα επιχειρούν να (υπεν)θυμίσουν οι αρχές των ΗΠΑ, καθώς μετά το πρόσφατο κρούσμα ύποπτης επιστολής με άνθρακα στα κεντρικά κτίρια της Παγκόσμιας Τράπεζας (οι έρευνες έδειξαν πως τελικώς η επιστολή ήταν «αθώα»), προχτές βράδυ ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκαν νέες ύποπτες επιστολές. Πού; Κατά «σύμπτωση» στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον (έτερο ήμισυ... της Παγκόσμιας Τράπεζας).

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Φραντσίσκο Μπέικερ, δήλωσε πως στις προκαταρκτικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν ορισμένες ύποπτες επιστολές που στάλθηκαν στον Οργανισμό απέβησαν θετικές σε ίχνη άνθρακα. Γι' αυτό και για προληπτικούς λόγους σφραγίστηκε η αίθουσα ταχυδρομείου του ΔΝΤ. Ο Μπέικερ κατέληξε λέγοντας: «Υπήρξε ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν είναι οριστικό και για προληπτικούς λόγους η αίθουσα του ταχυδρομείου σφραγίστηκε. Οι ειδικοί εδώ δεν πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει απειλή».

Τα τελικά αποτελέσματα των τελευταίων αναλυτικών εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθούν οι ύποπτες επιστολές που στάλθηκαν στο ΔΝΤ αναμένονται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ