Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Στην Ελλάδα από χτες οι 2 από τους 13 Παλαιστινίους

Εφτασαν χτες στην Ελλάδα οι δύο εκ των 13 Παλαιστινίων, οι οποίοι μετά την απελευθέρωσή τους από το Ναό της Γέννησσης είχαν μεταφερθεί στην Κύπρο και τελικά «μοιράστηκαν» σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου θα διαμείνουν, άγνωστο για πόσο και υπό ποιο καθεστώς.

Για την άφιξή τους ρωτήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χ. Πρωτόπαππας, ο οποίος αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας για περαιτέρω ενημέρωση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες ότι οι δύο Παλαιστίνιοι διαμένουν στο ξενοδοχείο «Καρέας».

Ο Χ. Πρωτόπαππας επέμενε να επαναλαμβάνει πως η διαμονή τους στην Ελλάδα έγινε στη βάση της συμφωνίας της ΕΕ και ό,τι άλλο τους αφορά θα αποτελεί αντικείμενο συνεννοήσεων σε επίπεδο ΕΕ. Ανέφερε ακόμη ότι είναι ελεύθεροι στη χώρα μας αν και βεβαίως προστατεύονται από τις ελληνικές Αρχές με τις οποίες, για τη δική τους πάντα προστασία, θα πρέπει να συνεννοούνται.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως υπάρχει στενή συνεργασία με τις εδώ παλαιστινιακές Αρχές για τυχόν ζητήματα που ανακύπτουν.

Σχετικά με το αν η Ελλάδα προτίθεται να φιλοξενήσει και τον 13ο Παλαιστίνιο που παραμένει στην Κύπρο, ο Χ. Πρωτόπαπας δήλωσε πως «ό,τι γίνεται, γίνεται με απόφαση των "15", ό,τι αλλάζει, θα αλλάζει μόνο με αποφάσεις των "15"». Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να επιτραπεί στις οικογένειες των δύο Παλαιστινίων να έρθουν στην Ελλάδα, απάντησε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Γνωρίζετε ότι η παραμονή τους είναι προσωρινή και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής απόφασης, την οποία έλαβε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Εάν με ρωτήσετε τι σημαίνει χρονικά το "προσωρινή", δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή. Και το καταλαβαίνετε πολύ καλά, γιατί είναι θέματα που έχουν να κάνουν με την επίλυση της κρίσης στην Παλαιστίνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ