Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Περίοδος εκδηλώσεων για την ΠΚΣ

Περίοδος εκδηλώσεων είναι αυτή που διανύουμε για την Πανσπουδαστική, που παραδοσιακά «κλείνει» τη χρονιά με πολιτιστικά διήμερα. Ετσι και φέτος, παρά το ότι τα περισσότερα ΑΕΙ είναι κλειστά, η ΠΚΣ πραγματοποιεί εκδηλώσεις στα ΤΕΙ, αλλά βρίσκει κι άλλους χώρους για να απλώσει την επικοινωνία της με φοιτητές και σπουδαστές.

Χθες ολοκληρώθηκε διήμερο εκδηλώσεων στο ΤΕΙ Πειραιά, όπου η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά κι η δεύτερη στην αντιιμπεριαλιστική πάλη. Στο χώρο υπήρχαν θεματικά περίπτερα για την Παιδεία, τα ναρκωτικά, τη ζωή του Τσε Γκεβάρα, έκθεση βιβλίου, υλικά της Πανσπουδαστικής και πολλοί σπουδαστές πέρασαν από κει για να δουν και να κουβεντιάσουν με τα παιδιά της ΠΚΣ. Για την αντιιμπεριαλιστική πάλη, μίλησε στους σπουδαστές ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που κάλεσε σε πρωτοβουλίες τους σπουδαστικούς συλλόγους μπροστά στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης το 2003.

Στο ΤΕΙ Αθήνας, ξεκίνησε χθες διήμερο εκδηλώσεων της ΠΚΣ με αφιέρωμα στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και ομιλία της Κατερίνας Παπαγιάννη, μέλους του ΔΣ του ΕΣΥΝ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, λειτούργησε περίπτερο της θεραπευτικής κοινότητας «Διάβαση» και αντίστοιχος χώρος της ΚΝΕ με φωτογραφικό υλικό, αφίσες και προκηρύξεις που έχει εκδώσει η Οργάνωση στο πλαίσιο της σχετικής δίμηνης καμπάνιας της.

Σήμερα, στο ΤΕΙ Αθήνας, θα μιλήσει ο Αλέκος Χαλβατζής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ για την πάλη της νεολαίας για την ειρήνη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Αντίστοιχο διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιείται και στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ, κτίριο Σαρακάκη), όπου χθες προβλήθηκε η κινητογραφική ταινία «Αποκάλυψη τώρα» και η σημερινή μέρα θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά, με ομιλία από την Κατερίνα Μωραΐτου, πρόεδρο του ΕΣΥΝ, και συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ