Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Παράσταση για τους αναπληρωτές

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ ζήτησε να απορριφθεί η κυβερνητική ρύθμιση και να διεκδικηθούν μαζικοί διορισμοί από την επετηρίδα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχωρά αύριο Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, η ΟΛΜΕ, με κεντρικό αίτημα να γίνουν άμεσα μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Σήμερα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναμένεται να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με κύριο ζήτημα την πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου για το διορισμό εκπαιδευτικών η οποία προβλέπει ότι από το 2003 το 75% των διορισμών θα γίνεται από τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το 25% από πίνακες αναπληρωτών, ενώ καθιερώνει προοπτικά τη συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε διορισμό.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, κατά την οποία αποκαλύφθηκε για μια άλλη μια φορά ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Συνεργασία», «Παρέμβαση» αντιμετωπίζουν το ζήτημα των αναπληρωτών και των διορισμών στενά ψηφοθηρικά και όχι στη βάση αρχών αντιμετώπισης της ανεργίας και του διορισμού των εκπαιδευτικών. Η πρόταση της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για απόρριψη της ρύθμισης του υπουργείου για τον τρόπο διορισμού καταψηφίστηκε από τις δυνάμεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Συνεργασία», οι οποίες, όπως σημειώνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, «αναζητούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης συμβιβαστική φόρμουλα βελτίωσης της ρύθμισης του υπουργείου. Η πλειοψηφία ΔΑΚΕ, "Συνεργασία", "Παρέμβαση", αποκαλύπτοντας για μια ακόμα φορά τον ευκαιριακό και τυχοδιωκτικό της χαρακτήρα, δε στήριξε στο χτεσινό ΔΣ την απόφαση της γενικής συνέλευσης των προέδρων σχετικά με το ζήτημα διορισμών - αναπληρωτών που η ίδια διαμόρφωσε και ψήφισε το προηγούμενο διάστημα (!)».

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ κατέθεσε πρόταση συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας και του διορισμού των εκπαιδευτικών. Πρότεινε δε ως άμεσα αιτήματα την απόρριψη της ρύθμισης του υπουργείου, γιατί δεν απαντά στην ανάγκη για μαζικούς διορισμούς, 10.000 διορισμοί τώρα από την επετηρίδα και παράταση της σύμβασης των αναπληρωτών έως τις 31 Αυγούστου και κατοχύρωση των εργασιακών - υπηρεσιακών τους δικαιωμάτων. Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ