Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Ευαισθησία»...

«Ψυχοπονιάρη»... επιχείρησε να εμφανίσει χτες τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, Φρ. Φίσλερ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στ. Ξαρχάκος, για το ύψος των πενιχρών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους Ελληνες αγροτοκτηνοτρόφους.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων, ανακοίνωσε χτες πως ο επίτροπος κατέκρινε την περίπτωση της αγρότισσας από την Καλαμπάκα Τρικάλων, που έλαβε φέτος αποζημίωση... 1,16 ευρώ από τον ΕΛΓΑ. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Φίσλερ τον ενημέρωσε πως αν δεν αρκούν τα προβλεπόμενα ποσά τότε μπορούν να χορηγηθούν επιπλέον ποσά από τα αποθεματικά του Γ' ΚΠΣ. Βέβαια, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δε ρώτησε από ποια αποθεματικά του ΚΠΣ θα δοθούν. Οπως δε ρώτησε επίσης τον Φίσλερ, αν η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων εγείρει κατά την ΕΕ θέμα ανταγωνισμού, καθώς και πότε θα δοθεί το «πράσινο φως» για την καταβολή των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ.

Το θέμα, όμως, είναι στην προκειμένη περίπτωση, πως ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ, επιχειρεί να εμφανίσει φαινομενικά ανίκανη την κυβέρνηση, κατά την προσφιλή τακτική της γαλάζιας παράταξης και ως φίλο των πληγέντων από την κακοκαιρία αγροτών, τον επίτροπο Γεωργίας... Και οι αγρότες που ακούν και διαβάζουν κάτι τέτοια, έχουν να αντιμετωπίζουν εκτός από τον πόνο τους και την πολλαπλή υποκρισία και κοροϊδία: Είτε αυτή προέρχεται από την κυβέρνηση, είτε από ΝΔ, είτε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε από όλους μαζί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ