Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φαρμακερό σύμπλεγμα φαρμακοβιομηχάνων και τραπεζών

Νέες αυξήσεις στα φάρμακα και νέα χρέη στα νοσοκομεία

Στο φόντο των προβλημάτων που δημιουργεί η ασκούμενη πολιτική στο χώρο της διακίνησης φαρμάκου η κυβέρνηση, φέρεται πανέτοιμη να ικανοποιήσει την αξίωση των φαρμακοβιομηχάνων για επιβολή εφάπαξ αυξήσεων σε φάρμακα αξίας κάτω από τρία ευρώ, ενδίδοντας στους εκβιασμούς των επιχειρηματιών ότι σε διαφορετική περίπτωση τα φάρμακα αυτά θα αποσυρθούν από την αγορά. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης με την παρουσία των υφυπουργών Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου και Υγείας Εκ. Νασιόκα και με τη συμμετοχή του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ) και εκπροσώπων οκτώ φορέων από το χώρο της παραγωγής και διακίνησης φαρμάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η συνταγογράφηση δραστικών ουσιών στα νοσοκομεία, η διεύρυνση της λίστας φαρμάκων που ζητούν οι φαρμακοβιομήχανοι, το ύψος των εκπτώσεων που παρέχονται στα φαρμακεία των νοσοκομείων, η συχνότητα του χρόνου έκδοσης των δελτίων τιμών και ταυτόχρονα τα φάρμακα που τιμολογούνται να μπαίνουν στη λίστα των Ταμείων.

Οι φαρμακοβιομήχανοι εκβιάζουν καθώς ήδη τα νοσοκομεία άρχισαν να σωρεύουν νέα χρέη, που ξεπερνούν τα 100 δισ. δραχμές, παρά τις απανωτές ρυθμίσεις χρεών και παρά το νέο νόμο για τις προμήθειες των νοσοκομείων που ο υπουργός Υγείας τον είχε παρουσιάσει ως πανάκεια. Ετσι φαρμακοβιομήχανοι και τράπεζες πιέζουν για νέες ρυθμίσεις που θα οδηγούν τα νοσοκομεία σε δάνεια για την αποπληρωμή των χρεών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ