Στο Σύνταγμα στις 11 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα | Ντροπιαστική η στάση των συνδικαλιστών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη ΓΣΕΕ
«Δεν δεχόμαστε να ζούμε σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών...», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που χτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας αρνήθηκε την προκήρυξη απεργίας.
«Δεν δεχόμαστε να ζούμε σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών, δεν λογίζουμε τις ζωές μας για κόστος», αναφέρει το ΠΑΜΕ, συνεχίζοντας: «Δώσαμε όρκο, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, όταν εκατοντάδες συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς, όταν εκατομμύρια λαού βρεθήκαμε στους δρόμους μετατρέποντας τη θλίψη σε οργή και την οργή σε οργανωμένο και συνειδητό αγώνα, ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.
Δεν θα περάσει η υπονόμευση της απεργίας από τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ και η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών».
Σχετικά με τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ τονίζει πως «οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αρνήθηκαν την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας για τις 28 Φλεβάρη, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το πάνδημο αίτημα που βροντοφώναξαν εκατοντάδες χιλιάδες λαού στο Σύνταγμα και σε πάνω από 150 πόλεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ώστε τα 2 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη να μετατραπεί σε πανεργατικό - παλλαϊκό απεργιακό αγώνα».
«Η στάση τους είναι ντροπιαστική! Προσβάλλει το σύνολο του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που εδώ και δυο χρόνια διαδηλώνει για να μην προχωρήσει η συγκάλυψη από την κυβέρνηση της ΝΔ, προσβάλλει κάθε τίμιο συνδικαλιστή που έχει βρεθεί στο μετερίζι του αγώνα και πριν το έγκλημα στα Τέμπη προειδοποιούσε για την άθλια κατάσταση και αυτό που ερχόταν. Είναι αναντίστοιχη με τις αποφάσεις των εργατικών σωματείων να προχωρήσουν σε απεργία εκείνη την ημέρα και σε παλλαϊκές συγκεντρώσεις, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, άλλους μαζικούς φορείς και τις οικογένειες των θυμάτων».
Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει: «Οι τοποθετήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι αντιγραφή των τοποθετήσεων του ίδιου του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού εκπροσώπου. Το κάνουν γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Εχουν στηρίξει μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με όλους τους τρόπους τον τεμαχισμό, την απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου. Αποκρύβουν συνειδητά όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και επιβεβαιώνουν ότι το έγκλημα αυτό έχει ιστορία, την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, την πολιτική που θυσιάζει ζωές ανθρώπων για το κέρδος. Θέλουν να υποβαθμίσουν όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών και των υπευθύνων. Θέλουν να υπονομεύσουν και να ξεφουσκώσουν την κοινωνική διαμαρτυρία».
Υπενθυμίζεται πως οι παραπάνω είναι οι ίδιες δυνάμεις που «είχαν αρνηθεί την προκήρυξη πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 8 Μάρτη 2023, λίγες ημέρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη, όταν εκατομμύρια λαού διαδήλωναν σε όλη τη χώρα, όπως και την προκήρυξη πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας πέρσι, στις 28 Φλεβάρη του 2024.
Οπως και τότε έτσι και τώρα, εκατοντάδες συνδικάτα και μαζικοί φορείς, νέα "λαϊκά ποτάμια" θα κατακλύσουν τους δρόμους του απεργιακού αγώνα. Συνεχίζουμε καλώντας όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να οργανώσουν την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη. Να κατακλυστούν όλες οι πόλεις της χώρας από μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις. Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, στις 11 π.μ., στη συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων της Αττικής, Ομοσπονδιών και σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα».