Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΒΑΝ
Αγνωστες οι αιτίες της αεροπορικής τραγωδίας

ΤΑΪΠΕΪ - ΠΕΚΙΝΟ.-

Συνεχίζονταν ως χθες βράδυ οι απέλπιδες προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων και των «μαύρων κουτιών» του ταϊβανέζικου επιβατικού αεροσκάφους «Μπόινγκ 747», που διαλύθηκε σε τέσσερα κομμάτια στον αέρα, 20 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ταϊπέι προς το Χονγκ Κονγκ και κατέπεσε στα στενά της Φορμόζας, παρασύροντας στο θάνατο - απ' ό,τι όλα δείχνουν - και τους 225 επιβαίνοντες σε αυτό.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί διαφωνούσαν σχετικά με τις ενδεχόμενες αιτίες της χειρότερης αεροπορικής καταστροφής εφέτος, που έρχεται να προστεθεί στη γεμάτη δυστυχήματα ιστορία του συγκεκριμένου αερομεταφορέα (κατά τραγικώς ειρωνική σύμπτωση, η πτήση που κατέληξε στο δυστύχημα ήταν η τελευταία του, αφού πωλήθηκε σε ταϊλανδέζικη αεροπορική εταιρία). Ανάμεσα στα σενάρια που ακούγονται, είναι μια έκρηξη στο εσωτερικό της ατράκτου, μια ξαφνική αποσυμπίεση του σκάφους, μια σύγκρουση ή ένα πλήγμα από πύραυλο. Ο στρατός της Ταϊβάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επλήγη το σκάφος από δικό του πύραυλο ή από πύραυλο της Κίνας.

Στο ιστορικό της «Τσάινα Αιρλάινς», υπάρχουν η πτώση ενός «ΜακΝτόνελ Ντάγκλας» το 1999 με 3 νεκρούς, η πτώση ενός «Αίρμπας» το 1998 με 204 θύματα (197 επιβαίνοντες και 7 στο έδαφος), η πτώση ενός «Μπόινγκ 737-600» με 264 θύματα και η πτώση ενός «Μπόινγκ 737-200» το 1989 με 56 νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ