Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης συνασπισμού με επικεφαλής το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPO) κατέρρευσαν, ανακοίνωσε ο ηγέτης του, Χέρμπερτ Κικλ.
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει ότι ο Κικλ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν, πως δεν κατάφερε να συμφωνήσει με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (OVP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
«Μολονότι κάναμε υποχωρήσεις σε πολλά σημεία (...) οι συνομιλίες δυστυχώς δεν καρποφόρησαν», ανέφερε ο Κικλ, επιστρέφοντας στον Πρόεδρο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία του είχε παραδώσει στις 6 Γενάρη.
Νωρίτερα είχαν αναφερθεί διαφωνίες σχετικά με τη στάση στην ΕΕ, απέναντι στη Ρωσία και στη ρωσική Ενέργεια κ.λπ.