Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
«Πολεμικός βραχίονας κατά των λαών»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Σύνοδο ΝΑΤΟ - Ρωσίας και την ομιλία του Κώστα Σημίτη

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία έδειξε ήδη τα δόντια της, όπως ήταν αναμενόμενο: Με πρόσχημα την τρομοκρατία και την επιβολή της ειρήνης, ισχυροποιείται παραπέρα ο πολεμικός βραχίονας κατά των λαών. Γίνεται πιο φανερή, τόσο η απουσία του πραγματικού αντίπαλου δέους, όσο και η ανάγκη να διαμορφωθεί αυτό, με την πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Με τη σύνδεση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ δυναμώνει η στρατιωτικοπολιτική επέλαση του κεφαλαίου. Ενισχύεται η δύναμη καταστολής των λαών. Δεν ανοίγεται περίοδος ειρήνης, αλλά περίοδος νέων τραγωδιών, αν οι λαοί δεν ανακόψουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Αυτό δείχνει και η συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα, με την οποία η μεν Ρωσία καταστρέφει μεγάλο μέρος τους, οι δε ΗΠΑ το αποθηκεύουν! Ενισχύεται έτσι, η στρατιωτική περικύκλωση του ρωσικού λαού, με την παρουσία αμερικανικών βάσεων στις γειτονικές χώρες και στο Αφγανιστάν.

Αυθεντικός εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού απέδειξε με την ομιλία του ότι είναι ο Ελληνας πρωθυπουργός. Τα όσα υποστήριξε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, αποτελούν ωμή επιβεβαίωση, ότι ο Κ. Σημίτης διαστρέφει πλήρως την ιστορική πραγματικότητα.

Ισχυρίστηκε, ότι μετά την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος αποκαταστάθηκαν οι γέφυρες επικοινωνίας των λαών, που είχαν κοπεί εξαιτίας του σοσιαλισμού! «Ξέχασε» ότι το σοσιαλιστικό σύστημα υπήρξε παράγοντας ειρήνης και ενότητας των λαών. «Ξέχασε» τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ κατά των λαών, μαζί και του ελληνικού. «Ξέχασε» το ρόλο του ΝΑΤΟ στη διχοτόμηση της Κύπρου.

Οι νέες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οι λαοί δεν έχουν άλλο δρόμο από την πάλη κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Το μέλλον τους δεν είναι αυτό που χαράσσουν οι ιμπεριαλιστές. Είναι ο σοσιαλισμός!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ