Οι αγορές σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να είναι μαζικές, με το ενδιαφέρον των Τούρκων επενδυτών να επικεντρώνεται κυρίως σε ακίνητα. Ομως κινήσεις αφορούν επίσης βιομηχανικές και ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και επιχειρήσεις εστίασης.
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, τον Ιανουάριο του 2021 οι τουρκικής καταγωγής ήταν το 6,5% των μόνιμων επενδυτών με αρχικές άδειες διαμονής Golden Visa, ενώ τον Ιανουάριο φέτος οι Τούρκοι έφτασαν το 10,4%, καταγράφοντας αύξηση 260% μέσα σε περίπου τέσσερα χρόνια. Ταυτόχρονα εκκρεμούν ακόμη 1.934 αιτήσεις επενδυτών από την Τουρκία, οι οποίες αν γίνουν δεκτές, θα σηματοδοτήσουν μία αύξηση της τάξεως άνω του 500%.
Οι αγορές ακινήτων είναι κυρίως σε Θράκη (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή με έμφαση στα γύρω χωριά, όπου αγοράζουν οικόπεδα και παλιά σπίτια), αλλά και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα κλιμάκια της ΕΥΠ στη Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο έχουν στο μικροσκόπιο τουλάχιστον 20-30 Τούρκους επενδυτές «ειδικού ενδιαφέροντος», που προχωρούν από το προηγούμενο καλοκαίρι σε αγορές ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές, ενώ φαίνεται να έχουν ερευνήσει περισσότερες από 100 αγορές ακινήτων τους τελευταίους μήνες, εκ των οποίων πάνω από το 20% αφορούν τουρκικές επενδύσεις. Επιπλέον έρευνες υπάρχουν από κοινού και με την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, η οποία ερευνά την προέλευση τουρκικών κεφαλαίων αλλά και των δραστηριοτήτων τουλάχιστον 5-10 Τούρκων «επενδυτών» σε μηνιαία βάση.
Σύμφωνα πάντως με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, «μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποια ύποπτη κεντρική μεθόδευση πίσω από αυτή την αξιοσημείωτη επενδυτική δραστηριότητα».