Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πολιτισμός» της βαρβαρότητας

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από χτες ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, για να κηρύξει, μαζί με τον Μεσούντ Γιλμάζ, την έναρξη του 5ου Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου» (αρχίζει σήμερα).

Ο υπουργός θα συζητήσει με τους Μ. Γιλμάζ και Φ. Ονλού, θέματα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2008, θα μιλήσει σε συνέδριο για τις συνταγματικές «μεταβολές» στην Τουρκία, θα συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές θα συνεχίζουν να πεθαίνουν στα «λευκά κελιά», ορισμένες «εξτρεμιστικές» - κατά το τουρκικό καθεστώς - εφημερίδες θα τυπώνονται με λευκές σελίδες, θα συνεχίζεται το κυνηγητό κάθε προοδευτικού ανθρώπου και με τη «βούλα» της ΕΕ, αφού οι επίσημες ελληνοτουρκικές απόψεις ομόφωνα ορίζουν τι είναι «τρομοκρατία».

Ετσι, «διαλεκτικά», φανταζόμαστε ότι θα «δικαιωθεί» και το ιδεολόγημα του υπουργού «για έναν πολιτισμό των πολιτισμών». Ο «πολιτισμός» της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, με κάτι τέτοια δικαιώνεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ