Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε την Κυριακή νέες απειλές κατά του Ιράν, απειλώντας να το βομβαρδίσει αν η κυβέρνησή του δεν συναινέσει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Μιλώντας στο «NBC News» ο Τραμπ τόνισε πως αν οι Ιρανοί δεν κάνουν συμφωνία μαζί του, «θα υπάρξουν βομβαρδισμοί που όμοιούς τους δεν θα έχουν ξαναδεί».
Το ίδιο 24ωρο ο Ιρανός Πρόεδρος Μαζούντ Πεζεσκιάν απέρριψε το ενδεχόμενο άμεσων διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ υπό πίεση και εκβιασμούς, με τον Ιρανό ανώτατο ιερωμένο και ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ, να συμφωνεί μόνο με το ενδεχόμενο έμμεσων διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.
Την Κυριακή, ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» ανέφερε πως η Τεχεράνη προειδοποίησε τη Βρετανία ότι θα στοχοποιήσει τα βρετανικά στρατεύματα στα νησιά Τσάγκος (η μεγαλύτερη ατόλη των οποίων είναι το Ντιέγκο Γκαρσία, όπου έχουν στρατεύματα και οι ΗΠΑ) σε περίπτωση επίθεσης της κυβέρνησης Τραμπ στο Ιράν. Στο «κάδρο» η ιρανική ηγεσία έβαλε και αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία.
Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, η Τεχεράνη εντείνει τις προσπάθειες θωράκισης της χώρας αλλά και τις προετοιμασίες απόκρουσης πιθανής επίθεσης από ΗΠΑ ή και από Ισραήλ, αυξάνοντας τα στρατιωτικά γυμνάσια σε στεριά και θάλασσα, στο φόντο των επανειλημμένων αμερικανικών απειλών για «συμφωνία» με επίκεντρο το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Υπό την απειλή κλιμάκωσης των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών μετά την επίθεση σε νότιο προάστιο της Βηρυτού την Παρασκευή, οι αρχές του Λιβάνου συνέλαβαν την Κυριακή αρκετά άτομα ως ύποπτα για την εκτόξευση ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ, προσδιορίζοντας τον χώρο εκτόξευσης στην περιοχή Κακαγιάτ Αλ Τζισρ. Σύμφωνα με το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Arabiya», οι συλληφθέντες ήταν Σύροι και Παλαιστίνιοι.
Ο αρχηγός του στρατού του Λιβάνου, στρατηγός Ρόντολφ Χαϊκάλ, ανακοίνωσε τις συλλήψεις στη διάρκεια επιθεώρησης δυνάμεων του στρατού κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Ο Χαϊκάλ καταδίκασε τις εκτοξεύσεις ρουκετών, οι οποίες όπως είπε «εξυπηρετούν τον εχθρό» και υπονομεύουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες, θυμίζοντας ότι ήταν οι πρώτες από την εφαρμογή της εκεχειρίας στις 27 Νοέμβρη.
Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη νότια Βηρυτό στις 28 Μάρτη προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 21.
Οι ΗΠΑ συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές υπό τον έλεγχο των Χούθι στην Υεμένη, επικεντρώνοντας τους βομβαρδισμούς στην περιοχή Ασαγιέντ της βόρειας επαρχίας Σάαντα και στην ομώνυμη πόλη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό πολλών ακόμα.
Το τηλεοπτικό δίκτυο «Al Masirah TV» μετέδωσε επίσης αμερικανικές επιδρομές στην περιοχή Μπάνι Μάαντ της επαρχίας Σαχάρ στη Σαάντα, στην επαρχία της Σαναά και κοντά στο όρος Ναμπ Σουάιμπ στην περιοχή Μπάνι Ματάρ.
Από την πλευρά τους οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις σε αμερικανικά πολεμικά πλοία, σε ένδειξη συμπαράστασης στη δοκιμαζόμενη Γάζα, ενώ εκτόξευσαν και βαλλιστικό πύραυλο στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος όμως αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αεράμυνα. Θραύσματα του πυραύλου έπεσαν στον αυλόγυρο σχολείου στην Ιερουσαλήμ και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε καταφύγιο. Σε δήλωση εκπροσώπου των Χούθι αναφέρεται ότι δεν θα υποχωρήσουν παρά μόνο όταν σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και αρθεί η πολιορκία.