Το δίκαιο αίτημα του λαού της Δυτικής Αθήνας μετέφερε στη Βουλή το ΚΚΕ
Να λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο το Νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα» - Λοιμωδών και να αποσυρθεί το άρθρο 33 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητιέται στη Βουλή απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο αφορά τη σύσταση και οργάνωση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύλλογος Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος», με το Αρθρο 33 να προβλέπει τη μετακίνηση του εναπομείναντος προσωπικού του «Λοιμωδών» από το Κρατικό Νίκαιας στο «Αττικόν», απορρίπτοντας ουσιαστικά το δίκαιο αίτημα του λαού της Δυτικής Αττικής για ολοκληρωμένη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου.
Αυτό το δίκαιο αίτημα μετέφερε και ο Γ. Λαμπρούλης στη Βουλή, υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο έκλεισε την περίοδο των μνημονίων από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθεστώς που διατήρησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 15 χρόνια μετά, το παλιό «Λοιμωδών» παραμένει κλειστό, όπως και τα υπόλοιπα 7 νοσοκομεία που έκλεισαν την ίδια περίοδο. Σήμερα, στις εγκαταστάσεις του υπολειτουργούν κάποια εξωτερικά ιατρεία, με το προσωπικό να έχει μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.
Το αποτέλεσμα είναι να στερούνται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες της Δυτικής Αθήνας δύο Παθολογικές Κλινικές, μία Νεφρολογική, μία Καρδιολογική, μία Οφθαλμολογική, μία Ουρολογική, ΩΡΛ, καθώς και τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και Αυξημένης Φροντίδας. Επίσης, έχουν κλείσει τα Εργαστήρια (Ακτινολογικό, Κυτταρολογικό κ.ά.), η Αιμοδοσία, το Δερματολογικό Τμήμα και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο εξυπηρετούσε ετησίως 80 χιλιάδες ασθενείς, έκανε 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις, οδηγώντας σήμερα τους ασθενείς είτε στις χρονοβόρες λίστες αναμονής άλλων δημόσιων νοσοκομείων είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης για μετακίνηση του προσωπικού αποτελεί ταφόπλακα στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων για πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου, μετατρέπει σε «μπαλάκι» τους εργαζόμενους ανάμεσα σε τρία νοσοκομεία (Λοιμωδών, Νίκαιας και «Αττικόν») και ζήτησε την πλήρη επαναλειτουργία του με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δικό του σύγχρονο οργανόγραμμα.
Οσον αφορά το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Συλλόγου Διατροφολόγων, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα συμβουλευτικό όργανο της εκάστοτε κυβέρνησης που θα συμμετέχει στη χάραξη της πολιτικής Υγείας της χώρας. Θα αποτελεί μοχλό προώθησης της εφαρμοζόμενης πολιτικής στον χώρο της Υγείας - Πρόνοιας στα ζητήματα της διατροφολογίας, που συνειδητά εφαρμόζουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ στη λογική της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά και ενίσχυσης των ιδιωτικών φορέων Υγείας.