Πέρα από το νομοσχέδιο για τον «νέο» ΟΣΕ, στο χτεσινό υπουργικό παρουσιάστηκαν και άλλα αντιλαϊκά τερατουργήματα, όπως το νομοσχέδιο «για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης και την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2024/1265». Πρόκειται για το ευρωενωσιακό έκτρωμα που έρχεται να θέσει τον νέο «κανόνα καθαρών δαπανών», βάσει του οποίου «ο δείκτης δαπανών δεν θα πρέπει να αυξάνεται ταχύτερα από έναν συγκεκριμένο ρυθμό μεταβολής, ανεξαρτήτως του πρωτογενούς ισοζυγίου γενικής κυβέρνησης». Πρόκειται για τους περιβόητους «κόφτες δαπανών» που στο πλαίσιο του νέου Συμφώνου Σταθερότητας και των Μεσοπρόθεσμων Σχεδίων θα «τσεκουρώνουν» κάθε δαπάνη για τις λαϊκές ανάγκες, για να προκύπτουν τα ματωμένα πλεονάσματα για το κεφάλαιο και την πολεμική οικονομία.
Παραπέρα, το νομοσχέδιο προβλέπει σύσταση «Εθνικού Μητρώου Παροχών» το οποίο θα συγκεντρώνει τις παροχές σε χρήμα και είδος που χορηγούνται από το Δημόσιο προς φυσικά πρόσωπα - στην κατεύθυνση του «ψαλιδιού» - και την «παραγωγική αξιοποίηση των δεδομένων του Δημοσίου».
Τέλος, στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ενσωμάτωση κοινοτικής Οδηγίας (2022/2557) «σχετικά με την ανθεκτικότητα των κρίσιμων οντοτήτων». Προηγήθηκε σύσταση στην ΕΛ.ΑΣ. Γενικής Γραμματείας Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων. Σύμφωνα με την ευρωενωσιακή νομοθεσία, τα κράτη - μέλη πρέπει να προσδιορίσουν τις «κρίσιμες οντότητες» που παρέχουν «υπηρεσίες απαραίτητες για τη διατήρηση λειτουργιών ζωτικής σημασίας για την κοινωνία, την οικονομία, τη δημόσια υγεία και ασφάλεια ή το περιβάλλον και στις οποίες ένα περιστατικό θα είχε σημαντικές διαταραχές», για την «ενίσχυση της ετοιμότητας και της αντίδρασης έναντι των σημερινών απειλών, καθώς και ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των κρατών - μελών και με γειτονικές τρίτες χώρες», ενώ δίνεται προτεραιότητα στους βασικούς τομείς της Ενέργειας, των ψηφιακών υποδομών, των μεταφορών και του Διαστήματος.