Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Ακόμη περιμένουν το επίδομα οικοσυσκευής!

Ερώτηση του ΚΚΕ προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Να χορηγηθεί σε όλους τους δικαιούχους σεισμοπαθείς του Δήμου Αχαρνών το επίδομα αποκατάστασης οικοσυσκευής, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Ορέστης Κολοζώφ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου.

Δύο χρόνια και οκτώ μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτέμβρη του 1999 - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - όχι μόνο δε λύθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αλλά αναδεικνύονται και άλλες σημαντικές πλευρές τους. Ετσι, στο Δήμο Αχαρνών 1.059 κτίρια χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνα για κατοίκηση και κατεδαφιστέα. Οι ιδιοκτήτες τους κατέθεσαν αίτηση για την επιδότηση ύψους 2 εκατ. δρχ. για τη μερική αποκατάσταση της οικοσυσκευής τους. Ομως, η επιδότηση δόθηκε επιλεκτικά μόνο σε 471 οικογένειες, ενώ οι αρμόδιοι αρνούνται χωρίς ουσιαστική αιτιολογία τη χορήγηση της επιδότησης στους υπόλοιπους 588 δικαιούχους, όπως εξάλλου επιβεβαιώνεται και από το έγγραφο προς το ΥΠΕΧΩΔΕ με αριθμ. Πρωτ. 741/9-5-2001 της Τοπικής Υπηρεσίας Αχαρνών - Θρακομακεδόνων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

Και οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγοντας ερωτούν την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να χορηγηθεί σε όλους τους δικαιούχους σεισμοπαθείς το επίδομα αποκατάστασης οικοσυσκευής, προκειμένου να εφαρμοστούν για όλους τα ίδια μέτρα και όχι κάποιοι να αποκλείονται άδικα και ουσιαστικά αυθαίρετα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ