Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 60
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ 2-2
Δίκαιη μοιρασιά

Σαράντα πέντε λεπτά ήταν αυτά που έκριναν τον αγώνα μεταξύ της Ιαπωνίας και του Βελγίου για τον Θ' Ομιλο. Τα τέσσερα τέρματα που μπήκαν, δύο για κάθε ομάδα, αλλά και ο γρήγορος ρυθμός που ακολούθησαν οι δύο ομάδες, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού που τίποτα από όλα αυτά δεν υπήρχε στο πρώτο μέρος. Τώρα, τόσο οι συνδιοργανωτές όσο και οι Βέλγοι θα προσπαθήσουν να βγάλουν τα... σπασμένα στην επόμενη αγωνιστική απέναντι σε Ρωσία και Τυνησία αντίστοιχα.

Από την έναρξη και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιο καλοί σε αυτό ήταν οι Ευρωπαίοι που απείλησαν αρκετές φορές την εστία των Ιαπώνων χωρίς όμως να πανηγυρίσουν κάποιο τέρμα. Αντίθετα, στην επανάληψη, ο ρυθμός ανέβηκε όταν οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ χάρη σε τέρμα του Βίλμοτς (57'). Από την άλλη, η αντίδραση των παικτών από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, ήταν άμεση και αρχικά ισοφάρισαν με τον Σουζούκι (59') και στη συνέχεια πήραν το προβάδισμα με το τέρμα του Ιναμότο (68'). Την έκπληξη τη φύλαγε ο Βαν Ντερ Χέιντεν που στο 74' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ναζαράκι, Ματσούντα, Μοριόκα (71' Μιγιαμότο), Κόζι Νακάτα, Ιτσικάβα, Ιναμότο, Τόντα, Χιντετόσι Νακάτα, Ονο (64' Αλεξ), Σουζούκι (68' Μορισίμα), Γιανασιγκάβα.

ΒΕΛΓΙΟ: Ντε Βλίγκερ, Βαν Μπούιτεν, Βαν Μιρ, Πέετερς, Βαν ντερ Χέιντεν, Βαντερέγκε, Σίμονς, Βάλεμ (68' Σονκ), Γκόορ, Βερέγεν (83' Στρούπαρ), Βίλμοτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ