Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 60
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο προσκήνιο οι Ευρωπαίοι

Στα... ύψη αναμένεται να ανέβει και σήμερα το θερμόμετρο στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τις τρεις σημαντικές αναμετρήσεις της έκτης μέρας στο φετινό Μουντιάλ. Οι Πορτογαλία, ΗΠΑ, Ρωσία και Τυνησία ρίχνονται για πρώτη φορά στη μάχη για την κατάκτηση της νίκης που θα τους χαρίσει πολύτιμους βαθμούς και θα τους ανυψώσει το ηθικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ενώ Γερμανία και Εϊρε θα πραγματοποιήσουν το δεύτερο... βήμα τους στη διοργάνωση που ευελπιστούν να είναι θετικό.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΪΡΕ

Μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της στη φετινή διοργάνωση, η Γερμανία θα επιδιώξει σήμερα να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να φτάσει στους έξι βαθμούς, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Η αποστολή της ωστόσο δεν αναμένεται να είναι εύκολη αφού οι Ιρλανδοί, έπειτα από την ισοπαλία που πήραν στην πρεμιέρα των αγώνων κόντρα στο Καμερούν, θα προσπαθήσουν με «νύχια και δόντια» να κατακτήσουν τη νίκη, προκειμένου να παραμείνουν στο «παιχνίδι» της πρόκρισης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιρλανδών Μικ Μακάρθι, ανέφερε πως η ομάδα του δε φοβάται καθόλου τη Γερμανία αφού κατ' αυτόν η Σαουδική Αραβία δε βρίσκεται σε φόρμα. Σε αντίθετό κλίμα από αυτό του συναδέλφου του, κυμάνθηκαν τα λόγια του προπονητή των «πάντσερ» Ρούντι Φέλερ που φανέρωσαν σεβασμό για τους αντιπάλους της ομάδας του. Διαιτητής της αναμέτρησης του 5ου ομίλου θα είναι ο Δανός Κιμ Μίλτον Νίλσεν.

ΗΠΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Με ορόσημο την πολύ καλή πορεία της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παίκτες αστέρια όπως οι Φίγκο, Νούνιο Γκόμεζ, Ρούι Κόστα, Κονσεϊσάο, Σαμπάιο και μεγάλες προσδοκίες φορτωμένη στην... πλάτη της, η Πορτογαλία πραγματοποιεί σήμερα το ντεμπούτο της στη διοργάνωση, κόντρα στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων του 4ου ομίλου αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς κοντράρονται δύο τελείως διαφορετικές σε στιλ ομάδες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ευρωπαίων, Αντόνιο Ολιβέιρα, τόνισε πως η πρόκριση δε θα έρθει εύκολα αφού ο όμιλος είναι δύσκολος, ενώ οι Αμερικάνοι πιστεύουν πώς μπορούν να πετύχουν κάτι καλό. Αλλωστε, ο τεχνικός τους Μπρους Αρένα ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι η Πορτογαλία έχει σημαντικούς παίχτες υστερεί σε πολλές θέσεις. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μπάιρον Μορένο από τον Ισημερινό.

ΡΩΣΙΑ - ΤΥΝΗΣΙΑ

Να εκμεταλλευτεί τη χτεσινή ισοπαλία της Ιαπωνίας με το Βέλγιο και να πάρει «κεφάλι» στον 8ο όμιλο, θα επιδιώξει σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρωσίας. Οι τυπικά γηπεδούχοι, υποδέχονται σήμερα το θεωρητικά αουτσάιντερ του ομίλου Τυνησία με σκοπό τη νίκη, την οποία η πλειοψηφία των Ρώσων παιχτών θεωρεί πως μπορεί να κατακτήσει εύκολα. Πάντως, ο τεχνικός τους Ολεγκ Ρομάντσεφ, τους ζήτησε να δείξουν μεγάλη προσοχή και σε καμία περίπτωση να μην υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Τζαμαϊκανός Πίτερ Πρέντεργκαστ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρεμιέρα με τη Βουλγαρία για την Εθνική (2020-02-21 00:00:00.0)
Ανεβασμένος στη δύσκολη πρεμιέρα (2019-09-18 00:00:00.0)
Σφραγίζει το εισιτήριο η Εθνική γυναικών (2015-09-25 00:00:00.0)
Μονόδρομος η νίκη (2005-01-28 00:00:00.0)
Ευρωπαϊκή πρεμιέρα (2002-06-15 00:00:00.0)
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών (2002-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ