Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 60
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ν. ΚΟΡΕΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ 2-0
Οικοδεσπότες... καμικάζι

Η ευκαιρία είναι πολύτιμη και μοναδική για να πάει χαμένη. Αφηστε δηλαδή που υπάρχει και η δίψα για διάκριση. Και από την αρχή των αγωνιστικών της υποχρεώσεων φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία της η μια εκ των δυο «οικοδέσποινων» χωρών του φετινού Μουντιάλ.

Η Νότια Κορέα, έδειξε για πρώτη φορά τόσο «έντονα» τα... δόντια της και μάλιστα, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε τελικά του Μουντιάλ, απέναντι στην Πολωνία με 2-0 για τον Δ' Ομιλο. Πλεονέκτημα σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια ήταν και η παρουσία των ομοεθνών τους που καθόλη τη διάρκεια του αγώνα βοηθούσαν τους παίκτες της εθνικής τους. Από την άλλη, η Πολωνία του.... δικού μας Εμμανουέλ Ολιζαντέμπε δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποσπάσει τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα, κάνοντας την κατάσταση γι' αυτήν ακόμα πιο δύσκολη.

Η ομάδα του Γκους Χίντινγκ παρουσιάστηκε πανέτοιμη για τη δύσκολη αποστολή που είχε, κάτι που φάνηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν, ίδρωσαν και αγωνίστηκαν περισσότερο από τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να οδηγούν την κούρσα στον Ομιλό τους και να ενισχύσουν την ψυχολογία τους για τη συνέχεια. Ο πρώτος στόχος που είχαν θέσει επιτεύχθηκε, καθώς περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητα του Ολιζαντέμπε, ενώ παράλληλα απειλούσαν συνέχεια την εστία του Ντούντεκ. Οι επιθέσεις που εξαπέλυαν καρποφόρησαν αρχικά στο 25' όταν ο Χουάνγκ με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ.

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, οι θεατές πανηγύρισαν το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων (53'). Ο Γιου αφού απέφυγε τον Χάιτο, έκανε το σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Ντούντεκ. Ο Πολωνός τερματοφύλακας πάντως επενέβη σωτήρια στα σουτ του Σονγκ στο 83ο λεπτό και του Χβανγκ στις καθυστερήσεις.

Οι Νοτιοκορεάτες πανηγυρίζουν την ιστορική νίκη τους επί της Πολωνία

Sportidea

Οι Νοτιοκορεάτες πανηγυρίζουν την ιστορική νίκη τους επί της Πολωνία
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Βουν - Γιάε Λι, Τσόι Γιν Τσέουλ, Χονγκ Μιουνγκ Μπο, Κιμ Τάε Γιουνγκ, Σονγκ Τσονγκ Γκουγκ, Κιμ Ναμ Ιλ, Γιο Σανγκ Τσουλ (62' Τσουν - Σου Λι), Λι Εουλ Γιονγκ, Παρκ Γι Σουνγκ, Χβανγκ Σουν Χονγκ (50' Γιουνγκ - Χβαν Αν), Σέολ Κι Χίεον (88' Ντου - ρι Τσα). ΠΟΛΩΝΙΑ: Ντούντεκ, Μπακ (50' Τόμας Κλος), Βάλντοχ, Χάιτο, Μιχάλ Ζεβλάκοβ, Κρζίνοβεκ, Σβιερτσέβσκι, Καλούζνι (65' Μάρτσιν Ζεβλάκοφ), Μάρεκ Κοζμίνσκι, Εμάνουελ Ολιζαντέμπε, Ματσιέι Ζουράβσκι (46' Πάβελ Κριζάλοβιτς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ