Τετάρτη 5 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Τεράστιες οι αρνητικές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό
  • Πλούσιος προβληματισμός αναπτύχθηκε σε εκδήλωση - συζήτηση, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Σπύρο Χαλβατζή
  • Υπογραμμίστηκε η ανάγκη για συντονισμένη, πιο αποτελεσματική οργάνωση της μαζικής δράσης ενάντια σ' αυτές τις επιπτώσεις

Ο «εθνικός στόχος» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας χορός τρισεκατομμυρίων του μεγάλου κεφαλαίου, οι επιπτώσεις του οποίου, αποδεικνύεται καθημερινά πως θα πέσουν στις πλάτες των εργαζομένων. Απέναντι σ' αυτήν την «προοπτική», δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά η καθολική, λαϊκή αντίσταση. Ο αγώνας ώστε να σωθούν οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι της Αθήνας και να ανατραπούν τα σχέδια της άρχουσας τάξης για παραπέρα ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και καταλήστευση του ήδη ισχνού λαϊκού εισοδήματος.

Τα παραπάνω τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με αντικείμενο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 - Οι επιπτώσεις στην Αθήνα και τους κατοίκους».

Στην κατάμεστη αίθουσα «Αντ. Τρίτση» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, άνθρωποι της εργατιάς, της διανόησης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο, δίνοντας το δικό τους μήνυμα ότι τα πλατιά λαϊκά στρώματα της Αθήνας δεν είναι καθόλου εφησυχασμένα και καθόλου δεν αποδέχονται όσα αντιλαϊκά απεργάζονται οι πολυεθνικές και οι πολιτικοί τους εκφραστές. Ακουσαν τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Σπύρο Χαλβατζή να αναπτύσσει τις πολιτικές θέσεις της «Συμπαράταξης» για το μείζον αυτό ζήτημα. Και ακολούθως τοποθετήθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, αποκάλυψαν - ο καθένας στον τομέα του - ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν αυτή τη νέα «μεγάλη ιδέα του έθνους».

Στην ομιλία του ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι η ημερίδα έγινε όχι μόνον για να επαναβεβαιωθούν οι θέσεις της «Συμπαράταξης», αλλά κυρίως για να αναδειχτούν παραπέρα τα προβλήματα και οι τεράστιες επιπτώσεις από τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας 2004. «Για να συμβάλουμε στο συντονισμό δυνάμεων, για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική οργάνωση της μαζικής δράσης ενάντια σ' αυτές τις επιπτώσεις από την κοινωνική, πολιτική, οικονομική, δημοκρατική, πολιτιστική και περιβαλλοντική επίθεση, που αναπτύσσεται στο όνομα του 2004».

Το μήνυμα όσων παραβρέθηκαν χτες στην εκδήλωση της «Συμπαράταξης» αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους εκπροσωπούσαν μαζικούς φορείς, συλλόγους και επιτροπές όπως και με δεδομένο ότι ανάμεσα τους ήταν και πάρα πολλοί νεολαίοι. Εκπρόσωποι της νέας γενιάς που απέδειξε το ενδιαφέρον της, ίσως επειδή οι νέοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν για πολύ περισσότερα χρόνια μπροστά «το μάρμαρο» του 2004. Χαρακτηριστικό και ποιοτικό στοιχείο της χτεσινής εκδήλωσης - συζήτησης ήταν και το γεγονός πως οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι μιλούσαν για δουλιά που πρέπει να γίνει με ορίζοντα τετραετίας και όχι απλά με φόντο την εκλογική αναμέτρηση

Μέσα στο πλήθος, διακρίναμε την Ιριδα Καλκάνη - Αυδή, σύζυγο του αείμνηστου Λεων. Αυδή, τον Θεοχάρη Παπαμάργαρη νομαρχιακό σύμβουλο Αθήνας με τη ΝΑΣ, τον Γιώργο Γεωργόπουλο από την Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, την Κ. Παπαγεωργοπούλου από την Αθλητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, τους Κ. Γιαννόπουλο, Αλέκα Ζορμπαλά, Μ. Ζευγώλη, Γ. Αδαμίδη, Τ. Μαστρογιαννόπουλο και Αλ. Βερναρδάκη από την Κομμουνιστική Ανανέωση, τον Β. Στογιάννη από τους «Φίλους της Γης - Νέα Οικολογία», τον Κ. Διάκο από την «Πράσινη Πολιτική», τους Δ. Χατζηπαναγιώτου και Γ. Δρακόπουλο από τους «Οικολόγους Εναλλακτικούς», τους Γερ. Σκλαβούνο και Π. Τότσικα από την «Εναλλακτική Κινηματική Παρέμβαση Πολιτών για Αθήνα - Αττική».

Επίσης, τον εκδότη Στρ. Φιλιππότη, την ποιήτρια Φαίδρα Ζαμπαλά - Παγουλάτου, τις γυμνάστριες Αννα Γαβριηλίδου και Ευθ. Τριάντη, τον αρχιτέκτονα Παν. Κουμουνδούρο, τον αρχιτέκτονα και αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Δημ. Κλεφτοδήμο, τη Βασ. Καραγιάννη από την Επιτροπή Αγώνα για το Γουδί, τη Δεσπ. Διαμαντούρου από την Επιτροπή Αγώνα για το πάρκο Ριζάρη, τη Βενετία Καμακάρη πρόεδρο της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Α' Δημοτικού Διαμερίσματος, την Κ. Παππά από την Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου, την Φωτ. Δημαρώγκονα από την Επιτροπή Αγώνα για το Πεδίον του Αρεως, εκπροσώπους από το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πατησίων, το Σύλλογο Ριζούπολης «Οιωνός» και άλλους πολλούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ