Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ευκαιρία για ρεβάνς

Η Ελλάδα παίζει σήμερα στην Πάτρα με την Τσεχία και θέλει να ζευγαρώσει τις νίκες της

Με ηθικόν ακμαιότατον από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Εσθονίας και τα προβλήματα τραυματισμών να λιγοστεύουν σιγά σιγά η Εθνική ανδρών δίνει σήμερα στην Πάτρα (18.00 ΑΝΤ1) το δεύτερο αγώνα της για την προημιτελική φάση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2001.

Το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ιδανικό αφού η πετυχημένη πρεμιέρα στο Ταλίν έδειξε ότι η κακή εικόνα του Ευρωμπάσκετ το καλοκαίρι αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Αυτό θα προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν και σήμερα οι διεθνείς απέναντι στους Τσέχους. Συν τοις άλλοις, πέρα από τα αγωνιστικά χρωστάνε και κάτι από παλιά στους Τσέχους, αφού η ήττα από αυτούς ήταν αυτή που ουσιαστικά μας έκλεισε την πόρτα για τη συνέχεια στο Ευρωμπάσκετ. «Δείξαμε μεγάλο πάθος και όταν αποβάλαμε το άγχος κερδίσαμε άνετα το παιχνίδι με την Εσθονία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και με την Τσεχία. Εχουμε διαβάσει τους αντιπάλους μας και θα εμφανιστούμε στο γήπεδο έτοιμοι. Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε γιατί μπορεί να το πληρώσουμε. Αλλωστε, όπως έδειξαν στο Ευρωμπάσκετ, διαθέτουν μια πολύ καλή ομάδα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετρόπουλος.

Οσον αφορά τη λίστα των τραυματιών, από αυτή βγήκε ο Ιάκωβος Τσακαλίδης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή. Τώρα η συμμετοχή του θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Πετρόπουλο την τελευταία στιγμή.

Εξάλλου, ο Ελληνας τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα που προέκυψε με τον αποκλεισμό από τη δεκάδα του παιχνιδιού με την Εσθονία του Δημήτρη Παπανικολάου, τονίζοντας ότι το έκανε για θέμα τακτικής αφού το παιχνίδι δεν ταίριαζε στον διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού. Παράλληλα επισήμανε ότι μίλησε με τον νεαρό παίκτη και δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης.

Οι Τσέχοι έρχονται στην Πάτρα χωρίς το μεγάλο τους αστέρι Λούμπος Μπάρτον, αφού αγωνίζεται στο NCCA και οι αγώνες έχουν ήδη αρχίσει. Θα έχουν όμως στη σύνθεσή τους τον Γιούρι Ζίντεκ που δε συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ