Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
Σταθερή αξία

Ο Δήμας, αλλά και ο «μικρός» Σπύρου έκλεψαν την παράσταση χτες στο ΣΕΦ μαζί με τον Ιρανό Ναζιρίνια

Ο Πύρρος Δήμας απέδειξε ότι είναι μιά μεγάλη και σταθερή αξία γιά την άρση βαρών
Ο Πύρρος Δήμας απέδειξε ότι είναι μιά μεγάλη και σταθερή αξία γιά την άρση βαρών
Επιστροφή του Δήμα στους αγώνες και την κορυφή και πετυχημένη πρεμιέρα από τον πολλά υποσχόμενο Σπύρου, στην κατηγορία των 85 κιλών. Η χώρα μας κατέκτησε άλλα 4 μετάλλια, εκ των οποίων το ένα χρυσό. Βέβαια, βάσει των δυνατοτήτων και της εμφάνισης, η γεύση που μένει μοιάζει αρχικά «γλυκόπικρη», αφού οι Ελληνες αθλητές μπορούσαν να πάνε ψηλότερα. Ομως, οι αντικειμενικές συνθήκες δικαιολογούν απόλυτα το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Δήμας στο αρασέ με 180,5 κιλά έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ με τα 180 (στην άρση βαρών υπολογίζονται μόνο τα πολλαπλάσια του 2,5 στην κατάταξη) κατέκτησε το χρυσό. Από 177,5 κ. σήκωσαν οι Αζανίντσε, Χούστερ, αλλά τη δεύτερη θέση πήρε ο Γεωργιανός, λόγω μικρότερου σωματικού βάρους. Ηταν 83 κιλά και 910 γραμ., ενώ ο Γερμανός 84 κιλά και 430 γραμ. Ο Σπύρου με 172,5 κ. κατετάγη έκτος.

Στο ζετέ και το σύνολο, έγινε η μεγάλη έκπληξη. Ενώ ο Χούστερ βγήκε νωρίς εκτός «μάχης» και όλοι περίμεναν άνετη επικράτηση του Δήμα... ξεπετάχτηκε ο Ιρανός Ναζιρίνια Σαχίν. Με 215 κιλά στην κίνηση και 390 (ατομικό 380 κ.) στο σύνολο πήρε τα χρυσά. Στο ζετέ ο Χρήστος Σπύρου, όπως και ο Πύρρος Δήμας, σήκωσαν 207,5 κ. Ομως, ο «μικρός» ήταν ελαφρύτερος κατά ένα κιλό και 30 γραμμάρια. Πήρε λοιπόν το ασημένιο, αφήνοντας τρίτο το «λιοντάρι από τη Χειμάρρα». Στο σύνολο, πίσω από τον Ιρανό, κατετάγη ο Δήμας με 387,5 κ. και το χάλκινο πήρε ο Χούστερ με 382,5. Ο Σπύρου ήρθε τέταρτος με 380 κ.

Με μια πρώτη ματιά, λοιπόν, κάποιος μπορεί να πει ότι ή χώρα μας είχε ...αγκαλιά και άλλα μετάλλια ή περισσότερα χρυσά. Δηλαδή, να βγάλει μερικώς αποτυχημένη την εμφάνιση. Είναι, όμως, έτσι; Την απάντηση δίνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Χρήστος Ιακώβου: «Γίνανε λάθη, αλλά ήταν δικαιολογημένα. Ο Δήμας τον Φλεβάρη υποβλήθηκε σ' εγχείρηση (σ.σ. ώμο) και έπαιξε έχοντας ένα χρόνο χωρίς αγώνες και 8 μήνες εκτός προπόνησης. Οσο για τον Χρηστάκη, ήταν ο πρώτος του αγώνας. Πήγε καλά».

Από την πλευρά του, ο Δήμας δήλωσε: «Δε λυπάμαι που δεν έκανα κάτι καλύτερο, είμαι ευχαριστημένος. Ας μην είμαστε πλεονέκτες. Μ' αυτά που πέρασα τόσο καιρό, πήρα χρυσό που αγωνίστηκα. Μην ανησυχείτε, στο Σίδνεϊ θα πάρουμε χρυσά». Οσο για τον 23χρονο Σπύρου απέδωσε τα λάθη, όχι στο φόβο, αλλά στην απειρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ