Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΕΛΕΤΕ
Αγώνας ενάντια στην κατάργησή της

Την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση της ΣΕΛΕΤΕ, που προωθείται μέσω του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τον ΟΣΚ, εξέφρασαν χτες οι σπουδαστές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού της ΣΕΛΕΤΕ, πραγματοποίησε όλη τη μέρα χτες, αποχή από το εκπαιδευτικό και εξεταστικό έργο, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης μάλιστα, να κινητοποιηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός και να σπάσει η αποχή, όπως κατήγγειλαν οι σπουδαστές.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί όλοι οι φορείς της ΣΕΛΕΤΕ (σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί), κατέληξαν σε ένα κοινό ψήφισμα, όπου διατρανώνουν την πλήρη αντίθεσή τους με την επιχειρούμενη ρύθμιση - υποβάθμιση της Σχολής, η οποία «κατ' εξοχή δημιούργησε και στήριξε την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα» και εκφράζουν τη διαφωνία τους με «την παγίωση εκπαιδευτικών δυο ταχυτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Πάγιο αίτημα των εμπλεκόμενων με το θέμα της ΣΕΛΕΤΕ φορέων, ήταν --και παραμένει-- η εξέλιξή της σε πανεπιστημιακή παιδαγωγική σχολή, αλλά η κυβέρνηση, χωρίς να κάνει δεκτή καμιά από τις προτάσεις των φορέων, προχώρησε με το νομοσχέδιο του ΟΣΚ, στην κατάργηση της σχολής και τη δημιουργία στη θέση της τής Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), στο πρότυπο των ΤΕΙ που «ανωτατοποιήθηκαν» μόνο στα λόγια.

Το ψήφισμα των εκπαιδευτικών, σπουδαστών και διοικητικών υπαλλήλων της ΣΕΛΕΤΕ στάλθηκε στη Βουλή, στην Ολομέλεια της οποίας συζητιόταν χθες το νομοσχέδιο για τον ΟΣΚ. Παράλληλα, στη συγκέντρωσή τους εξέφρασαν διαθέσεις να συνεχίσουν τον αγώνας τους με δυναμικές μορφές και ήδη σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών θα συνεδριάσει για να αποφασίσει την παραπέρα στάση του. Ο,τι κινητοποιήσεις κι αν αποφασίσουν οι σπουδαστές, είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν και τη συνδρομή των εκπαιδευτικών και να παλέψουν από κοινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ