Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΩΔΩΝΗ
Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28/6, έξω από το εργοστάσιο στα Γιάννενα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, στα Γιάννενα, θα γίνει την Παρασκευή 28/6, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Την ημέρα αυτή θα γίνει η γενική Συνέλευση στη ΔΩΔΩΝΗ, όπου πρόκειται να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου. Κι από ό,τι δείχνουν τα πράγματα δε θα είναι προς το καλύτερο.

Η απόφαση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πάρθηκε μετά από σύσκεψη που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, στο Λούρο της Πρέβεζας και στην οποία συμμετείχαν οι Επιτροπές Αγώνα Πρέβεζας, Ζίτσας Ιωαννίνων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας. Σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, τονίζεται πως οι κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνουν πράξη οι μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, που προωθούν, κυβέρνηση, οι διοικήσεις των ΕΑΣ της Ηπείρου και διάφοροι «καλοθελητές» του υφυπουργού Γεωργίας Βαγ. Αργύρη. Δεν πρέπει επίσης να γίνουν πράξη τα ύπουλα σχέδια για εξαγορά ενός ποσοστού 11% των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗΣ από την ΑΤΕ, με λεφτά των κτηνοτρόφων και το «ρίξιμό» της στο χρηματιστήριο και σε ιδιωτικά χέρια επίδοξων μεγαλοβιομηχάνων και επιχειρηματιών. Με όλα αυτά τα τερτίπια θα ζημιωθούν ανεπανόρθωτα οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και θα υπονομευτεί ο κοινωνικός χαρακτήρας και η κρατικοσυνεταιριστική μορφή ιδιοκτησίας της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Στην ανακοίνωση, απευθύνεται αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28/6. Συγκεκριμένα τονίζονται τα ακόλουθα: «Η δυναμική παρουσία σου μπορεί να επηρεάσει πράγματα και καταστάσεις, που θα κρίνουν τη γενικότερη πορεία του ζητήματος που έχει ανοίξει. Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τους κόπους μας και τον καθημερινό αγώνα, αν θέλουμε να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας, πρέπει να ασχοληθούμε και εμείς περισσότερο με αυτούς που έχουν κάνει επάγγελμα την ενασχόλησή τους μ' εμάς, γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη και όχι αυτοί. Σε καλούμε να ανατρέψουμε τα σενάρια ξεπουλήματος που κανονίζονται πίσω από τις πλάτες μας, να μπούμε φραγμός στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, συμμετέχοντας στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ».

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ καταλήγει ως εξής: «Να μην αφήσουμε να χαθούν δεκαετίες κόπων και θυσιών. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΩΔΩΝΗΣ και διεύρυνση του κοινωνικού χαρακτήρα της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ