Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προβλήματα υποδομής και ελλείψεις προσωπικού

Κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της οδού Κρήνης

Από κινητοποίηση των πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη

Avaton

Από κινητοποίηση των πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη
Στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης στην οδό Κρήνης περιόδευσε χτες κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Κατσαρό, μέλος της ΚΕ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τη διοίκηση του σταθμού και το σωματείο εργαζομένων και ενημερώθηκε για μια σειρά σοβαρά προβλήματα της υπηρεσίας. Στη συζήτηση με το διοικητή και άλλους αξιωματικούς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έλλειψη μόνιμου προσωπικού, καθώς και μισθολογικά προβλήματα. Η διοίκηση πιστεύει ότι η έδρα των πυροσβεστικών αεροπλάνων πρέπει να έρθει από την Ελευσίνα στη Θεσσαλονίκη, στην 113 ΠΜ, που σήμερα δε λειτουργεί.

Τονίστηκε η ανάγκη ανακατασκευής του σταθμού της οδού Μοναστηρίου και ο σταθμός της οδού Ολυμπιάδος να μεταφερθεί στο χώρο που ανήκει στην υπηρεσία, κοντά στην Ευαγγελίστρια. Επίσης η μεγάλη ανάγκη για την ίδρυση νέων σταθμών στην Καλαμαριά και Νεάπολη, για τους οποίους υπάρχει σχεδιασμός, δεν προχωρεί όμως καθόλου η υπόθεση.

Στη συζήτηση που είχε το κλιμάκιο της ΚΟΘ με το Σωματείο τονίστηκαν από τους εργαζόμενους ιδιαίτερα τα εξής θέματα: Η Πυροσβεστική να πάψει να υπάγεται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να περάσει στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο καινούριος εξοπλισμός που θα αγοραστεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων να μη μείνει όλος στην Αθήνα, αλλά μέρος του να διατεθεί για τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης. Η πυροπροστασία να φύγει από την ευθύνη της Πυροσβεστικής, γιατί είναι δουλιά μηχανικών. Ετσι θα απελευθερωθούν από τα γραφεία μάχιμοι πυροσβέστες.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν απαραίτητη την άμεση δημιουργία νέων σταθμών, γιατί ενώ ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια και άλλαξαν οι συνθήκες κυκλοφορίας οχημάτων στην πόλη, οι σταθμοί εξακολουθούν να παραμένουν τρεις.

Για τα εργασιακά τους ζητήματα οι πυροσβέστες ζητούν:

Να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους βαρύ και ανθυγιεινό, να πληρώνονται οι υπερωρίες τους (σήμερα πληρώνονται μόνο τις νυχτερινές), να βελτιωθούν οι απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του συνεργείου συντήρησης που βρίσκεται στην Πυλαία. Τα μέλη του σωματείου δήλωσαν ακόμα ότι αρνούνται το ρόλο καταστολής και ότι σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις κλπ. θα βρίσκεται δύναμη της Πυροσβεστικής, αλλά θα χρησιμοποιείται μόνο για κατάσβεση πιθανής πυρκαγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ