Κυριακή 16 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο πρώτος λόγος...

Το διήμερο 19-20 Ιούνη πρόκειται να γίνουν οι αρχαιρεσίες, για την εκλογή νέου ΔΣ σ' ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της χώρας, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΑΒ, όπου εργάζονται περίπου 3.000 εργαζόμενοι. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της προαναφερόμενης είδησης, όμως, βρίσκεται στο γεγονός, πως η εκλογική διαδικασία είναι έκτακτη και προέκυψε μετά την καταψήφιση από τη γενική συνέλευση, τόσο της πρότασης υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (αυξήσεις... 1,7%!!!), όσο και του διοικητικού απολογισμού. Προτάσεις που έφεραν στη συνέλευση οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που συνδιοικούσαν μέχρι τώρα το σωματείο.

Στις προτάσεις αυτές αντιτάχθηκαν οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Εργατοϋπαλληλικής Συσπείρωσης», αντιπροτείνοντας τη διεκδίκηση ικανοποιητικής αύξησης και μιας σειράς άλλων αιτημάτων, που αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, ενώ πρότειναν και την καταψήφιση του απολογισμού δράσης του πρώην ΔΣ. Τις προτάσεις αυτές υποστήριξε και η ΑΣΚ.

Οι εργαζόμενοι είπαν τον πρώτο λόγο. Ελπίζουμε να πουν και το δεύτερο, υπερψηφίζοντας το αγωνιστικό και ταξικό ψηφοδέλτιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ