Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΟΒΟΣΝΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ
«Ο Κάρατζιτς δεν παραδίδεται!»

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.--

Οι προσπάθειες του διοικητή της πολυεθνικής ΝΑΤΟικής δύναμης στη Βοσνία (SFOR) να επιτύχει - κάποτε... - τη σύλληψη του πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάρατζιτς συμπεριλαμβάνουν - εδώ και καιρό... - την ανταλλαγή αλληλογραφίας και «επιχειρημάτων» με τη σύζυγο του τελευταίου!

Η Λιλιάνα Ζέλεν - Κάρατζιτς αναφερόμενη στην ανταλλαγή επιστολών με τον διοικητή της SFOR, Τζον Σιλβέρστερ, διαμήνυσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να παραδοθεί ο Ράντοβαν Κάρατζιτς και πως η μόνη αποδεκτή γι' αυτόν λύση είναι η άρση των στημένων κατηγοριών εναντίον του πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων.

«Μόνον η απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του συζύγου μου μπορεί να θεωρείται αποδεκτή λύση. Αυτή είναι η λύση και όχι... η παράδοσή του σε ένα παράνομο δικαστήριο όπου κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ούτε καν την αθώωση ενός επιφανούς εκπροσώπου της σερβικής κοινωνίας», επισημαίνει στην απαντητική επιστολή της προς τον (Αμερικανό στρατηγό) Σιλβέρστερ η Λιλιάνα Ζέλεν - Κάρατζιτς, προσθέτοντας πως το δικαστήριο της Χάγης έχει ήδη αρκετά ντοκουμέντα για να αποσύρει τις εναντίον του κατηγορίες...

Ο διοικητής της SFOR είχε προτείνει στη Λιλιάνα Ζέλεν να κανονίσει, εκ μέρους του, τη συνάντησή του με τον Ρ. Κάρατζιτς προκειμένου... να μιλήσουν για την «αξιοπρεπή εθελούσια» παράδοσή του. Το επιχείρημα του Αμερικανού στρατηγού ήταν πως η εκούσια παράδοση του Κάρατζιτς... «θα διευκόλυνε άμεσα τη διαδικασία της μεταπολεμικής ανάκαμψης της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατικής Οντότητας»(!)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ