Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΩΡΥΓΑΣ
Ποινικοποιούν τον αγώνα τους

Παράνομη,  με συνοπτικές διαδικασίες,  απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Τα δικαστήρια επιστράτευσε και πάλι η κυβέρνηση για να «νουθετήσει» τους εργαζόμενους. Λίγες ώρες μετά την προσφυγή και λίγο πριν ξεκινήσει η 48ωρη (16 - 17 του Φλεβάρη) απεργία των εργαζομένων στην διώρυγα της Κορίνθου ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της, το δικαστήριο την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

Την απόφαση αυτή καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ και τονίζει πως «η κυβέρνηση -διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου και της νέας τάξης πραγμάτων - έκρινε και πάλι με συνοπτικές διαδικασίες παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων, που διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά προβλήματά τους και εναντιώνονται στο ξεπούλημα της διώρυγας στους καπιταλιστές».

Οπως επισημαίνει, για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε πως αντιλαϊκή πολιτική και αυταρχισμός είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. «Οι εργαζόμενοι - συνεχίζει - πρέπει να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και να καταδικάσουν αποφασιστικά στις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που συναγωνίζονται για το ποιος από τους δυο θα εφαρμόσει καλύτερα τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική». Θα πρέπει - υπογραμμίζει - να καταλάβουν ότι ανάλογες μέθοδοι και πρακτικές θα εφαρμόζονται όλο και πιο συχνά και με μεγαλύτερη σκληρότητα, προκειμένου να κατασταλούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των μαθητών, όλων εκείνων που θα αμφισβητούν και θα αντιπαλεύουν τη βαρβαρότητα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων.

«Η καλύτερη απάντηση - καταλήγει - των εργαζομένων απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση και τους διάφορους άλλους πολιτικούς υποστηρικτές του οράματος της ΟΝΕ, της εξάρτησης, της ανεργίας και της φτώχειας, είναι να ενισχύσουν εκλογικά το ΚΚΕ και να συστρατευτούν μαζί του, στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου αντίστασης και αγώνα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων της Διώρυγας της Κορίνθου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ και τονίζει πως «είναι ευθύνη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος να απαντήσει δυναμικά στον κυβερνητικό αυταρχισμό, να τον καταργήσει στην πράξη». Η ΕΣΑΚ καλεί τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου να προκηρύξει άμεσα 48ωρη απεργία «δίνοντας - τονίζει - έστω και την ύστατη ώρα κάποια δείγματα ταξικής αλληλεγγύης στους απεργούς της Διώρυγας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ