Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 1-0
Διά ποδός Ρονάλντο

Κάπου στις αρχές του Β` ημιχρόνου κρυβόταν το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του φετινού Μουντιάλ για τη Βραζιλία. Και εάν μέχρι το 49` οι Τούρκοι και ιδιαίτερα ο τερματοφύλακάς τους Ροστούκ το κράταγαν εφτασφράγιστο, το «φαινόμενο» που ακούει στο όνομα Ρονάλντο ήταν μάλλον αδύνατο να μη βρει το... κλειδί. Μια ακριβέστατη πάσα του Κλέμπερσον λίγο πιο κάτω από το κέντρο, ένα σόλο του Ρονάλντο που τον έφερε εντός περιοχής και ένα άψογο σουτ πάνω στην κίνηση, ήταν αρκετά να νικήσουν τον μέχρι εκείνη τη στιγμή (αλλά και στη συνέχεια) ανίκητο Ροστούκ. Αυτό ήταν. Το 1-0 έφθανε και με το παραπάνω για τους «Καριόκας» προκειμένου περίπου 40` αργότερα να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι Βραζιλιάνοι, όπως και στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων της προκριματικής φάσης, έχασαν πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αφού ο Τούρκος πορτιέρο έδειξε για μια ακόμη φορά ότι δικαίως θεωρείται από τους καλύτερους αυτής της διοργάνωσης. Παρ' όλα αυτά η υπόλοιπη ομάδα του μπορεί για άλλη μια φορά να είχε τη γνωστή της μαχητικότητα με το δυνατό παιχνίδι, όμως της έλειψε η ουσία κυρίως στην τελική προσπάθεια.

Το πρώτο μέρος του χτεσινού δεύτερου ημιτελικού τα είχε όλα εκτός από γκολ. Γρήγορο και ανοιχτό παιχνίδι, με τους Τούρκους όμως να δείχνουν περισσότερη προσοχή στην άμυνα απ' ό,τι οι Βραζιλιάνοι, προσπαθώντας να ελέγξουν το ρυθμό. Ετσι οι «Καριόκας» είχαν την ευκαιρία να βγαίνουν μπροστά πολύ πιο εύκολα αλλά την ατυχία να πέσουν πάλι επάνω σε ένα εκπληκτικό Ροστούκ. Ριβάλντο, Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος, Καφού και Εντίλσον έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, είτε λόγω του Τούρκου τερματοφύλακα είτε από την αστοχία τους.

Η αρχή της επανάληψης επιφύλασσε την πραγματοποίηση του ονείρου για τους Βραζιλιάνους που άνοιξαν το σκορ και παράλληλα το δρόμο για τη Γιοκοχάμα. Σημειώνεται ότι αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δεχόταν ο Ροστούκ ύστερα από 327 λεπτά αγώνα, καθώς το αμέσως προηγούμενο ήταν στον 2ο αγώνα της Τουρκίας στην πρώτη φάση με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα. Μετά από αυτό οι Τούρκοι άρχισαν να βγαίνουν μπροστά, μη έχοντας άλλη επιλογή και αφήνοντας την άμυνά τους εκτεθειμένη. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους Βραζιλιάνους να βρίσκονται πιο εύκολα κοντά στο γκολ. Πάντως, εκτός από τις χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, δεν άλλαξε τίποτα. Ο Νίλσεν έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Τζιλμπέρτο Σίλβα και στους Τουγκάι και Χασάν Σας.

Η στιγμή που ο Ρονάλντο ανοίγει το δρόμο της Βραζιλίας για τον τρίτο συνεχόμενο τελικό

Sportidea

Η στιγμή που ο Ρονάλντο ανοίγει το δρόμο της Βραζιλίας για τον τρίτο συνεχόμενο τελικό
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μάρκος, Καφού, Λούτσιο, Ρόκε Τζούνιορ, Εντμίλσον, Ρομπέρτο Κάρλος, Τζιλμπέρτο Σίλβα, Ρονάλντο (67 Λουιζάο), Ριβάλντο, Κλέμπερσον (85 Μπελέτι), Εντίλσον (75 Ντενίλσον).

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ροστούκ, Κορκμάζ, Φατίχ Ακιέλ, Αλπάι, Τουγκάι, Χακάν Σουκούρ, Μπαστούρκ (88 Αρίφ Ερντέμ), Χασάν Σας, Εργκούν, Εμρέ (62 Ιλχάν Μανσίζ), Ουμίτ Νταβαλά (74 Ιζέτ).

Ολοι τους ευχαριστημένοι

Οπως είναι φυσικό το κλίμα στα αποδυτήρια της Βραζιλίας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενο, αφού η ομάδα βρίσκεται σε τελικό για τρίτη συνεχόμενη φορά, ενώ διεκδικεί με αξιώσεις το 5ο τρόπαιο στην ιστορία της. Πάντως και στην Τουρκία το κλίμα δεν ήταν και τόσο άσχημο, αφού παρά την πικρία τους για τον αποκλεισμό, πέτυχαν με το παραπάνω τους στόχους τους, ενώ θα δώσουν το «παρών» στο μικρό τελικό... Κάτι που ίσως να μην το πίστευε κανείς πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Ο τεχνικός των Βραζιλιάνων Φιλίπε Σκολάρι τόνισε: «Τώρα μπορώ να χαμογελάσω. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και ο σημερινός αγώνας ήταν πιο δύσκολος από τον αντίστοιχο του Α' γύρου. Ο ομόλογός του της Τουρκίας Σενόλ Γκουνιές φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος παρά τον αποκλεισμό. «Ηρθαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να πάρουμε μέρος σε μια γιορτή και να κάνουμε μια καλή πορεία. Νομίζω ότι καταφέραμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου. Τα πήγαν περίφημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ