Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
1ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
Στο ... κρεβάτι του Προκρούστη
  • Αναβλήθηκε η συζήτηση για εξαίρεση απ' τις εφημερίες
  • Απεργούν σήμερα οι γιατροί του Ιδρύματος και κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10.30 π.μ.

Με κάθε τρόπο η διοίκηση του ΙΚΑ επιχειρεί να συρρικνώσει το 1ο νοσοκομείο του Ιδρύματος, επικαλούμενη τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί.

Ετσι, λοιπόν, χτες ήρθε για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο εκ νέου η εξαίρεση του νοσοκομείου απ' τις εφημερίες και χρειάστηκε η μαχητική παρέμβαση τόσο των εργαζομένων και των γιατρών στο 1ο Νοσοκομείο όσο και η σθεναρή παρέμβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ του ΙΚΑ, για να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, ενόψει της σημερινής συνάντησης του Διοικητή, Μ. Νεκτάριου, με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των γιατρών.

Χτες το πρωί, γιατροί και εργαζόμενοι έκαναν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Διευθυντή και στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους προσήλθε στη συνεδρίαση του ΔΣ και απαίτησε να μην εξαιρεθεί το νοσοκομείο απ' τις εφημερίες, τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Ζήτησαν ακόμα να αναβληθεί το θέμα, ενόψει της σημερινής συνάντησης, υπογραμμίζοντας ότι η εξαίρεση οδηγεί στην υποβάθμιση του νοσοκομείου και παρά τις ελλείψεις το προσωπικό θα δώσει τη μάχη να αντεπεξέλθει.

Το θέμα ήταν 13ο στη σειρά --και παρά το ότι δεν είχε δοθεί εισήγηση-- αποφασίστηκε με ψήφους 11-8 να γίνει συζήτηση. Αμέσως, αποχώρησαν ο Θ. Κακκαβάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ, και ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων, υιοθετώντας το αίτημα για αναβολή. Μετά τις τοποθετήσεις τους αποχώρησαν και ο Β. Κόκκαλης, πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ και ο Ελ. Αθανασόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

Μετά από αυτό αναβλήθηκε η συζήτηση.

Στην εισήγηση --που μοιράστηκε εκ των υστέρων στα μέλη του ΔΣ-- γίνεται επίκληση του επιχειρήματος ότι «επισκέπτονται το Νοσοκομείο ατομικά και σε μεγάλο ποσοστό είναι ανασφάλιστοι, ιδιώτες και ασφαλισμένοι Ταμείων εκτός του ΙΚΑ». Επίσης, αναφέρεται ότι είναι προβληματική η λειτουργία του νοσοκομείου «λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής».

Ετσι το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής --της μη πρόσληψης προσωπικού-- η Διοίκηση του ΙΚΑ τα αντιμετωπίζει με ακόμα πιο δυσμενείς όρους, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασφαλισμένους: Τη συρρίκνωση των λειτουργιών του νοσοκομείου.

Πίσω απ' την επίκληση των υπαρκτών προβλημάτων διαφαίνεται η πρόθεση της διοίκησης να αλλάξει το χαρακτήρα του νοσοκομείου: Ετσι η Διοίκηση υποστηρίζει ότι προτείνει αυτή τη λύση λόγω των «συνεχών διαμαρτυριών των εργαζομένων ότι δεν επαρκούν, για να αντιμετωπίσουν τον όγκο των διακομιζομένων περιστατικών κατά τη διάρκεια της ανά τετραήμερο εφημερίας και εν γένει λειτουργίας του Νοσοκομείου».

Αν, δηλαδή, το νοσοκομείο απαλλαγεί απ' τις εφημερίες μπορεί να λειτουργήσει ως γηριατρικό κέντρο.

Η απεργία των γιατρών

Με απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10.30 π.μ., κορυφώνονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ μέσα στον Ιούνη.

Οι γιατροί διεκδικούν τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων, την αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης, επιδόματα βιβλιοθήκης και εξομάλυνσης και ιατρικό μισθολόγιο.

  • Συνεχίζουν σήμερα για δεύτερη μέρα την απεργία και οι γιατροί των νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, μετά από απόφαση της ΕΙΝΑΠ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα σε υγειονομικούς (2020-10-27 00:00:00.0)
Μεταφέρεται η Ουρολογική κλινική της «Πολυκλινικής» (2013-04-20 00:00:00.0)
Ο θλιβερός κανόνας στην Υγεία (2008-12-14 00:00:00.0)
Υποβιβασμός διά της μετατροπής (2001-06-16 00:00:00.0)
Μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας νοσηλείας (2001-01-12 00:00:00.0)
ΚΑΤάγματα από τη λιτότητα (1998-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ