Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΚΑ
Μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας νοσηλείας

  Τη ριζική αντίθεσή τους  εκφράζουν οι γιατροί του 3ου Νοσοκομείου με ψήφισμα της Γενικής τους συνέλευσης

 

Η επιβεβαίωση ουσιαστικά της πρόθεσης της διοίκησης του ΙΚΑ για την αθόρυβη κατάργηση και μετατροπή των νοσοκομείων του ΙΚΑ σε μονάδες βραχείας νοσηλείας, έγινε στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Το ζήτημα των νοσοκομείων του ΙΚΑ και ειδικότερα του 3ου Νοσοκομείου, έθεσαν στη συνεδρίαση ο Θωμάς Κακαβάς, μέλος της διοίκησης του ΙΚΑ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, αλλά και ο εκπρόσωπος των γιατρών των νοσοκομείων στο ΔΣ του ΙΚΑ κ. Αθανασόπουλος. Στην παρατήρηση του Θ. Κακαβά ότι ειδικότερα για το 3ο Νοσοκομείο υπάρχει οργανόγραμμα στο νοσοκομείο με τις επιχειρούμενες αλλαγές, ο διοικητής του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριος ισχυρίστηκε ότι ακόμα υπάρχουν μόνο σκέψεις και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Τόσο ο Θ. Κακαβάς, όσο και ο εκπρόσωπος των γιατρών των νοσοκομείων του ΙΚΑ τόνισαν την ανάγκη να συζητηθεί συνολικά το ζήτημα των νοσοκομείων του ΙΚΑ, ωστόσο ο διοικητής του ΙΚΑ παρέπεμψε το θέμα για το μέλλον...

Στο 3ο Θεραπευτήριο

Τη ριζική αντίθεσή τους στην κατάργηση του 3ου Νοσοκομείου ΙΚΑ και τη μετατροπή του σε μονάδα βραχείας νοσηλείας, που «έχει αποφασίσει και δρομολογήσει η διοίκηση του ΙΚΑ», και η οποία «θα σημάνει την υποβάθμιση του παρεχόμενου εξειδικευμένου έργου του», εκφράζουν σε ψήφισμα της Γενικής τους Συνέλευσης οι γιατροί του νοσοκομείου.

«Η μετατροπή αυτή εκτός από το ότι διαταράσσει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, το πιο σοβαρό είναι ότι θα στερήσει από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας περίπου 100 κρεβάτια νοσηλείας, έξι κρεβάτια μονάδας εμφραγμάτων, θέσεις ειδικευομένων γιατρών και θα επιβαρύνει τις ήδη φορτωμένες εφημερίες των άλλων νοσοκομείων του ΕΣΥ», υπογραμμίζουν οι γιατροί.

Το 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, επισημαίνουν στη συνέχεια, αποτελεί μια αξιόλογη δευτεροβάθμια μονάδα υγείας και λειτουργικό κομμάτι του ΕΣΥ που έχει προσφέρει θετικό έργο στην κοινωνία και τους ασφαλισμένους του. Διαθέτει υψηλή τεχνολογία και επιστημονικό προσωπικό ικανό να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Εξειδικευμένης Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και Πρόληψης. Συμμετέχει ισότιμα στο σύστημα εφημερίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής και δίνει πλήρη ειδικότητα σε ειδικευόμενους γιατρούς. Διαθέτει παθολογική, χειρουργική, ουρολογική και καρδιολογική κλινική, αρκετά τμήματα και κέντρα (ρευματολογικό, γυναικολογικό, αιματολογικό, ουροδυναμικό, παθολογοανατομικό κλπ), καθώς και εργαστήρια για την υποστήριξη αυτών των κλινικών και των τμημάτων.

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών στις 8-1-2001 επαναβεβαίωσε την απόφασή της για τη διατήρηση του νοσοκομείου ως Δευτεροβάθμιας Μονάδας Υγείας με παράλληλη ουσιαστική αναβάθμιση (πρόσληψη νοσηλευτών και λοιπού υποστηρικτικού προσωπικού, τεχνολογικό εξοπλισμό, μηχανοργάνωση, δημιουργία οργανισμού και λειτουργική σύνδεση με τα άλλα νοσοκομεία του ΙΚΑ).

«Τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν δεν είναι τέτοια που να αποτελούν ούτε την αιτία ούτε το άλλοθι για την κατάργηση του νοσοκομείου για το οποίο έχουν ξοδευτεί και πολλά χρήματα και πολλή αγάπη και κόπος για τους εργαζόμενους», τονίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Τέλος, τονίζουν ότι συμφωνούν με τη δημιουργία νέων κέντρων και μονάδας βραχείας νοσηλείας, σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης, αλλά με την προϋπόθεση της ένταξής τους στο νοσοκομείο με την αξιοποίηση αυτών των τμημάτων, που ήδη λειτουργούν και τα οποία είναι απαραίτητα σήμερα για το ΙΚΑ και το ΕΣΥ.

Τη στήριξή του στο αίτημα των γιατρών του 3ου Νοσοκομείου ΙΚΑ έχει εκφράσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος στα πλαίσια αυτά θα έχει συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη 16-1-2001 με τον διοικητή του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ