Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Οι υπάλληλοι συνεχίζουν την απεργία

Η χτεσινή πορεία στη Βουλή
Η χτεσινή πορεία στη Βουλή
Πορεία διαμαρτυρίας από το υπουργείο Υγείας και συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και εφτά βδομάδες σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Με συνθήματα όπως «αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Υγείας» και «υπουργέ θυμήσου την υπόσχεσή σου» ζητούσαν την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομμάτων και τους παρουσίασε τα αιτήματά τους, που είναι η οικονομική αναβάθμιση και εξομοίωση με τους εργαζόμενους των άλλων υπουργείων, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η συμμετοχή τους σε όλες τις θεσμικές διαδικασίες και η αναβάθμιση του υπουργείου σε επιτελική υπηρεσία στρατηγικού σχεδιασμού για την υγεία και την πρόνοια.

Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν δίκαια τα αιτήματά τους και υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους πως θα συμβάλουν για την ικανοποίησή τους, σε αντίθεση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία των εργαζομένων, οι οποίοι αναγνώρισαν μεν το δίκαιο των αιτημάτων αλλά δεν προχώρησαν σε καμία δέσμευση.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου και επέδωσαν τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις πενθήμερες απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι ο υπουργός να υλοποιήσει στην πράξη την αρχική, όπως τόνιζαν, προφορική του αποδοχή των αιτημάτων τους, εντάσσοντας αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ