Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο δίχτυ της επαναπροώθησης

«Επαναπροώθησαν» χτες προς βέβαιο θάνατο άλλους 55 «λαθρο»μετανάστες που επιβιβάστηκαν μέσα στα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων από τα τουρκικά παράλια, για να βρουν «μια θέση στον ήλιο», ενώ 17 ακόμα βρίσκονται κρατούμενοι από τους «ράμπο» του Λιμενικού - 14 στο Κοντάρι της Χίου και 3 στην Κω. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν την «τύχη» να «γευτούν» με τη σειρά τους την εφαρμογή του κατάπτυστου Πρωτοκόλλου, που έχει υπογράψει ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, περί...«ρύθμισης θεμάτων επανεισδοχής λαθρομεταναστών». Οι συνολικά 72 ταλαίπωροι, από τα νύχια του δουλεμπορικού κυκλώματος, έπεσαν στο δίχτυ της...«ελληνοτουρκικής φιλίας», που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο είναι «στημένο» σε ολόκληρο το Αιγαίο και το συνθέτουν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα οι 55 άνθρωποι εντοπίστηκαν χτες τα ξημερώματα στοιβαγμένοι σε ιστιοφόρο σκάφος μήκους 15 μέτρων, αγνώστων λοιπών στοιχείων να αρμενίζουν με προορισμό το Καρλόβασι της Σάμου. Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος εφαρμόζοντας τη συμφωνία της ντροπής και παραβιάζοντας κάθε διεθνή σύμβαση, απέτρεψαν την είσοδο του σκάφους στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ετσι, το ιστιοφόρο παραλήφθηκε από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής και οδηγήθηκε στο Κουσάντασι.

Ταυτόχρονα, λίγα μίλια μακριά δύο ακόμα επιχειρήσεις του Λιμενικού βρίσκονταν σε εξέλιξη. Στη θαλάσσια περιοχή Κοντάρι της Χίου λιμενικοί είχαν εντοπίσει 14 Αφγανούς να πλέουν μέσα σε 4 φουσκωτά σκαφάκια παιδικού τύπου, τους οποίους και συνέλαβαν. Ενώ στο Ακρωτήριο Αγ. Φωκά της Κω άλλοι τρεις Αφγανοί αναζητούσαν τον επίγειο παράδεισο μέσα στο ξύλινο μηχανοκίνητο σκάφος «FILIZ» με σημαία Τουρκίας. Βέβαια, η μοίρα που επιφυλάσσει στους 17 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι η «επαναπροώθηση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ