Κυριακή 7 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Μια εξαιρετική φωτογραφία μάς γυρίζει στο παρελθόν. Και μας θυμίζει τη σβησμένη, την αλλοιωμένη από το χρόνο εικόνα, καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι της μνήμης μας. Μια φωτογραφία που «μιλά» για τον αιώνα που πέρασε και που σίγουρα θα νοσταλγήσουμε. Τώρα, που ανεπιστρεπτί διανύουμε τον αιώνα του υπολογιστή, του ευρώ, του κινητού, του εκσυγχρονισμού, του εκχυδαϊσμού, την εποχή... των ανατιμήσεων και των απομιμήσεων, των αμφισβητήσεων των αιώνιων αξιών, τώρα είναι που μας χρειάζεται μια γερή δόση αντοχής, για να αντισταθούμε στις εφήμερες αξίες, αξίες που «διατάσσει» η εκάστοτε μόδα. Αυτό το τραπεζομάντηλο που κεντάει η ηλικιωμένη, μαυροφορεμένη κυρία αξίζει ένα βασίλειο, αξίζει το σεβασμό μας, αξίζει την προσοχή μας και την τρυφερότητα μας. Σαν πίνακας μεγάλου ζωγράφου μοιάζει... Γι' αυτό και σήμερα, Κυριακή είναι άλλωστε, θα ετοιμάσουμε κάτι πολύ ελληνικό, κάτι νεανικό, κάτι διαχρονικό.

Γρανίτα από πεπόνι ή καρπούζι

Θα χρειαστούμε δύο πεπόνια, μισό κιλό το καθένα, 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και χυμό δύο λεμονιών. Θα κόψουμε τα πεπόνια στη μέση, θα πετάξουμε τους σπόρους και ίνες και έπειτα με ένα κουταλάκι θα αφαιρέσουμε όλη τη σάρκα, ενώ θα αφήσουμε τις φλούδες στην άκρη... Θα βάλουμε τις σάρκα του φρούτου στο μπλέντερ με το χυμό του λεμονιού και την άχνη και θα τα κάνουμε πολτό. Θα ρίξουμε το μείγμα σε φορμάκια και θα τα βάλουμε στην κατάψυξη. Οταν θα παγώσει εντελώς θα το ξαναβάλουμε στο μπλέντερ, για να γίνει αφράτο και απαλό και θα το σερβίρουμε μέσα σε μεγάλο ποτήρι ή στην ίδια του τη φλούδα....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ